Deel dit artikel
-

Starbucks wil landelijk mobiel betalingssysteem

Koffieketen Starbucks, dat al eerder experimenteerde met een mobiel betalingssysteem in enkele winkels, acht de tijd rijp voor een grootschaliger project. De koffieliefhebber kan in de Verenigde Staten in de bijna 7.000 winkels en 1.000 dependances aldaar met het mobieltje afrekenen.

Starbucks kaarthouders kunnen een applicatie op hun iPhone of BlackBerry downloaden. De applicatie toont vervolgens een streepjescode, die gescand wordt. Hiermee wordt geregistreerd wat de klant heeft besteld, waarna dit bedrag wordt afgeschreven van het account. Via PayPal of een creditcard kan de klant geld in de vorm van een tegoed laten bijschrijven.

De koffieketen claimt met de duizenden kaarthouders die het heeft, ook meteen het grootste landelijke mobiele betalingsprogramma te hebben. Op dit moment wordt een op de vijf transacties bij Starbucks al gedaan met de gewone klantenkaart.

Met de app is het ook mogelijk om bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde Starbucks-winkel te vinden. Een applicatie voor Android is in de maak.

Starbucks experimenteert regelmatig online. Zo is er bijvoorbeeld het idee voor een digitale leestafel waarbij content via gratis wifi wordt verspreid en is er een samenwerking met Foursquare.

Bron foto: tsuh (CC)

Deel dit bericht

2 Reacties

Bob Goulooze

lekker lastig

Mark Nuyens

Dude, it's just coffe..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond