Deel dit artikel
-

Zynga haalt Farmville van MSN

Zynga, bekend van onder meer het populaire Facebook-spel Mafia Wars, verspreidt het andere veel gespeelde spel, Farmville, niet meer via MSN.

Het weblog Inside Social Games merkt op dat het niet de eerste keer is dat Zynga een dergelijke stap onderneemt. Eerder werden de spellen verwijderd van het netwerk Tagged.

Toen Zynga eerder dit jaar de deals met MSN en Yahoo bekend maakte, was het een teken dat het bedrijf nieuwe distributiekanalen zocht naast Facebook. Op dit sociale netwerk spelen per dag tiental miljoenen gebruikers de spellen van Zynga.

Binnen de spellen van Zynga kunnen gebruikers voor virtuele goederen en diensten betalen met Facebook Credits. Hierbij gaat 30 procent van de opbrengsten rechtstreeks naar Facebook. Inmiddels is het niet meer mogelijk om op het sociale netwerk op een andere manier af te rekenen.

Voor Zynga was de 30 procent eerder nog reden om te dreigen een eigen platform te starten voor social gaming. Om die reden zocht het ook naar andere distributiepartners. Inmiddels zijn Facebook en Zynga een strategische partnership aangegaan voor de duur van 5 jaar. Gezamelijk zullen ze verder werken aan games op Facebook. Ook de ontwikkeling van Facebook Credits zou in samenspraak gebeuren.

Of de oplossing van het dispuut met Facebook de reden is van terugtrekking op MSN is niet bekend, maar het zou goed mogelijk kunnen zijn. Het kan zijn dat Zynga de deal met MSN zou gebruiken om Facebook te tonen niet compleet afhankelijk te zijn van het sociale netwerk.

De tweede vraag is of MSN niet het succes kon leveren dat Zynga verwachtte voor het sociale spel Farmville. Wat de deal met Yahoo Zynga brengt, is ook niet bekend.

Deel dit bericht

2 Reacties

Renee Ketelaar

IK hoop dat, als Zynga nu alleen op Facebook blijft, ook de kwaliteit van het spel (Farmville) verbetert en je niet iedere 2 minuten 'Out of Sync' krijgt. Dus laten ze zich concentreren op Facebook en dan hebben ze veel miljoenen tevreden spelers over de hele wereld.Verder alle complimenten dat ze zoveel mensen spelplezier geven met de spelletjes…

FastFreddy5

My business partner and I still consider myself a newbie, and yes, I fell for the internet marketing gurus trick recently. I tried to follow their system but could never understand it. This post gives me a fresh idea though, so cheers. : )

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond