Deel dit artikel
-

Oodle: zoekmachine voor rubrieksadvertenties

Vergeet Google, nu is er Oodle. Tenminste als er moet worden gezocht naar rubrieksadvertenties. Oodle doorzoekt de advertenties van eBay, Craigslist, Monster.com en de rubrieksadvertenties van lokale kranten in de Verenigde Staten. Oodle is voorlopig alleen actief in de VS.

Oodle is opgericht door een aantal mensen die vroeger bij zoekmachine Excite werkten. Oodle wil in eerste instantie inkomsten binnenhalen door contextuele advertenties van Google Adsense naast de zoekresultaten van Oodle te plaatsen. Later wil Oodle ook bepaalde rubrieksadvertenties prominenter gaan neerzetten, zoals eBay dat nu ook al doet en daar geld aan gaan verdienen.

Mocht Oodle aanslaan dan zou dat uiteindelijk ook kunnen leiden tot een trafficboost op de sites met rubrieksadvertenties die Oodle afgaat. “Doordat Oodle in een keer de hele markt afstruint,  zal ervoor zorgen dat er ook meer kopers op rubrieksadvertenties af komen,” zo is de stellige overtuiging van Craig Donato, de directeur van Oodle.

Het bedrijf is ontstaan uit het feit dat Donato zelf op zoek was naar (tweedehands) meubels voor een vakantiewoning. Volgens Donato zijn de meeste initiatieven rondom rubriekadvertenties ontstaan vanuit de mensen die de advertentie plaatsen. Oodle zou het eerste initiatief zijn dat zich richt op de gebruiker.

Het doorzoeken van sites met rubrieksadvertenties is op zich niet nieuw. Zo heb je in Nederland Marktzoeker. Dat doorzoekt de rubrieksadvertenties van Marktplaats, Speurders, eBay en Ricardo.

Deel dit bericht

5 Reacties

frans

Veilingkijker ( http://www.veilingkijker.nl ) doet dit al vanaf 2001 voor Nederlandse veiling- en advertentiesites…

Remco Jans

Ik geloof meer in specifiekere sites: vacatures en rubrieksadvertenties samen werkt niet. Kijk maar naar Marktplaats.nl. Voor vacatures heb je tegenwoordig ook Uitzendbureau.nl ( http://www.uitzendbureau.nl ).

Koos Koets

Men gebruikt Adsense, kennelijk neemt men niet de moeite om de richtlijnen te volgen:  http://chicago.oodle.com/search/?q=gun  Site ContentSite may not include: Excessive profanity Violence, racial intolerance, or advocate against any individual, group, or organization ……………….Sales or promotion of certain weapons, such as firearms, ammunition, balisongs, butterfly knives, and brass knuckles …….

Ule Jansen

Tja, en tegenwoordig stikt het van deze sites. Kwam er vandaag weer een tegen: http://www.koopjesvinder.nl Ook te generiek misschien remco?

roger barniers

Ja die koopjesvinder vind ik wel erg generiek. Daarnaast laten ze maar enkele results zien en valt er wel heel summier te sorteren. Ze zijn volgens mij gewoon op google keywords aan het scoren met een matig produkt. Ik prefereer toch een site als http://www.veilingkijker.nl

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond