Deel dit artikel
-

Oibibio.nl wordt webwinkel

De site Oibibio.nl , vernoemd naar het voormalig spiritueel centrum van Ronald Jan Heijn, gaat in december van start als webshop. Het productenassortiment zal bestaan uit new age artikelen en diensten. Heijn beperkt zijn rol tot die van adviseur en columnschrijver. De exploitatie is in handen van participatiemaatschappij NetValley.

Oibibio.nl, nu nog een "dode site", is opgezet op initiatief van NetValley . Deze participatiemaatschappij nam intertijd de activa over van Oibibio, het failliete bedrijf van Ronald Jan Heijn. Volgens Mark van Gent van NetValley is het idee om de new age activiteiten online voort te zetten een tijd lang stil blijven staan. Toen twee studenten Smallbusiness van de Hogeschool Haarlem zich aanmeldden om deze uit te bouwen tot een commercieel levensvatbare webshop, stemde van Gent snel toe.

De webshop zal na de lancering producten bieden als etherische olie, Boeddha-beeldjes, wierrook, droomvangers en meditatiecursussen. Deze worden ingekocht en geleverd door Namaste , volgens Van Gent "specialist in deze niche markt". De online betalingstransacties worden verzorgd door BiBit. Het ontwerp van de website, het bedrijfsconcept en de strategie erachter zijn voor rekening van Olivier Wiegman en Michiel van Leeuwen van de Hogeschool Haarlem. Zij ontvangen een percentage van de gerealiseerde omzet.

Het initiatief zal volgens Wiegman iedereen aanspreken die het gedachtengoed van Oibibio aanhangt. Interesse in de new age gedachte neemt volgens hem alleen maar toe. De naam Oibibio geniet grote naamsbekendheid, net als Ronald Jan Heijn. Hij zal op geen enkele wijze direct betrokken zijn bij de commerciële exploitatie van de site. Wel zal hij columns verzorgen en prijkt zijn foto in de marge op de homepage.

Deel dit bericht

24 Reacties

Bert van Dijk

Mensen, ga iets leuks doen. Leer van de fouten om uw heen. Begin er niet aan, er is totaal geen vraag naar dat soort produkten. Zonde van de moeite, van de tijd en van het geld (tenzij je daar teveel van hebt).

Zen

Ja dit is natuurlijk wel een heel goed plan, plaats je server op zo'n 'magnetische healing bron' en verkoop de geneeskrachtige aardstralen via het web! De distributie kost ook niks mensen ontvangen je produkt gewoon via het net en overdracht vindt plaats via het toetsenbord en de straling uit je monitor! Er is daar vast wel een markt voor en de groep die in eerste instantie aangesproken was door Oibibio hoeft nu niet eens meer de deur uit! Mijn advies, vergeet gewoon meteen al die poppetjes en luchtjes die handling en een logistiek apparaat vragen en verspreid alleen 'een gevoel' zoals hierboven beschreven. Het zit toch allemaal tussen de oren? Succes!

joost

Het zou toch wel erg vermakelijk zijn als magicminds de site zou verzorgen 🙂

Mofala

Geweldig!, Oibibio.nl wordt een webwinkel. Onder het paraplu van Netvalley heeft Oibbibio.nl een stabiel en verzekerd toekomst. De vraag naar dergelijke producten groeit steeds meer en er zijn nog geen marktleiders in dit segment. Er zijn geen hoge investeringen vereist waardoor de risico`s heel laag zijn. Oibibio.nl heeft het potentieel om marktleider te worden en zijn klanten meer te bieden dan een webshop.

Leander

Ik denk dat er genoeg mensen zijn die behoefte hebben aan de producten van oibibio. Dit blijkt wel uit het succes van andere reform winkels. Oibibio.nl heeft een grote kans van slagen. Niet alleen door de grote naamsbekendheid die het merk nog steeds heeft maar ik denk dat er nu een organisatie staat die geleerd heeft van de gemaakte fouten.Ik kijk uit naar het life gaan van de site in december.

keizer,gj

Dit getuigt van lef in deze periode van (tydelijke) afnemende E-commerce-initiatieven. sukses

maaike

heel goed dat jullie hier mee aan de gang gaan, ik wacht de echte site met plezier tegemoet, tot in december. veel succes!

Piet Som

Naamsbekendheid? Oibibio.nl? onder de emerce lezers misschien. De associaties van Jan Modaal bij het horen van Oibibio.nl zullen reiken van bibliotheek tot biologie en misschien sex bij de mannen. Want die denken vrij veel aan sex in het algemeen. Ga maar lekker vakken vullen bij de Albert Heijn jongens.

Cor Knops

Wake up a.u.b. Nee, natuurlijk hebben we geen behoefte aan dit produkt ! Probeer de 'Testfase' maar eens uit……. je mag kiezen uit 4 vieze kleurtjes en uit de 4 (standaard aanwezig bij iedere IE-browser) letterfonts… Maar dat is nog niet zo erg; véél erger is het feit dat er van uit wordt gegaan dat ik 25-30 jaar ben (zou ik willen) en GEEN opleidingsnivo heb (zou ik soms ook wel eens willen, maar alleen als ik depressief ben).Vervolgens klik je op submit….. (dus helemaal niks ingevuld) en wat krijgen we ….? Een ASP-error ! Zie hier: Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80004005' [Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] Field 'enquete.verzending' cannot be a zero-length string. /formEnquete.asp, line 90 Ik ben heel bang dat de uiteindelijke 'output' van dit hele projekt (sorry Ronald Jan Heijn..) ook een "a zero-length string" wordt. Wedje leggen ? Vriendelijke groet, ©O®.

Stefan

Het lijkt me interessant als jullie dit project op poten kunnen zetten. Het is niet de makkelijkste tijd maar dat maakt de uitdaging natuurlijk nog mooier! Ik zou zeggen realiseer het plan en overtuig!Groeten, Stefan

Martijn

goede zaak dat oibibio weer "online" gaat. Het gat dat ontstaan is na het sluiten van de winkel kan nu eindelijk weer worden opgevuld. Ik hoop dat de electronische versie van de winkel een langer leven beschoren zal zijn. Het biedt de new age consument de mogelijkheid bij een vertrouwde naam zijn artikelen aan te schaffen. Een goed iniatief met potentiëel grote mogelijkheden!

Goeroe

Al in de tijd van de Beatles was er sprake van een new age. Spiritueel geladen door de grote leermeester(s) rookten we hash, luisterden naar niet te definieren muziek en werden we 'eight miles high'. Wat er van over is? Nou niets. Groot publiek bereikt? Nou nee. Booming buisiness geweest? Helemaal niet. Wat nu; 2 studenten van de Small Business School uit Haarlem? Succes verzekerd dus? Niet geschoten is altijd mis! Wat is de drive van RJH, die uiteraard onlosmakelijk verbonden is aan deze site. Dezelfde als van de goeroes van weleer, MONEY!! Naivelingen; zet nogeens een oude lp op van de Beatles, Rolling Stones, Jimi Hendrix en the Birds en u krijgt de volmaakte oibibio transcedental experience !! And cheep !!

Frits

Jammer dat mensen bij zo'n initiatief al weer gaan roepen dat het niks gaat worden. Er zou geen behoefte bestaan aan new age spullen? Reacties van een stel boeren die niet verder dan het bietenveld van de buurman kunnen zien lijkt me. De opzet vind ik sterk. Lage kosten door het inzetten van twee studenten die er alles aan zullen doen om het een succes te maken. Kortom, ik heb er alle vertrouwen in.

Wouter

Uhm, Frits. Ik weet niet of je bovenstaande berichten goede gelezen hebt, maar er staan relatief vrij veel positieve reacties tussen. Het viel mij juist op dat in deze tijd waarbij veel mensen zich negatief uitlaten op alles wat met internet te maken heeft er juist zo veel positieve reacties staan. Zelfs zoveel (en zonder inhoud) dat ik begin te denken dat de meerderheid van de mensen die een reactie hebben geplaatst bekenden/vrienden/familie van de bouwers zijn…

Hans

Zeg Frits,Wat is er mis met een boer. Je kunt toch op je klompen aanvoelen dat dit niet goed gaat. Die 2 studenten maken er een stage project van en bovendien is het niet toegestaan om daarvoor enige vorm van vergoeding voor te ontvangen! Neem dat advies van die goeroe eens over. Ik verkies de lucht van eerlijke mest boven die van geurende stokjes.

Frits

Hans, Stap op je trekker en focus je op je vakgebied. Laat die studenten zichzelf maar bewijzen. Frits

Bjorn

Hans man, dit is nou gewoon 'business' en geen afgezaagd meeloop stage project die je op al die andere zogenaamd commerciële opleidingen naar het succes moeten leiden. Je diensten verkopen en daarvoor betaald worden is tegenwoordig heel normaal. Dat je daarnaast nog studeert is alleen maar blijk van handelsgeest en juiste spirit (in dit geval spirituele spirit) Heren succes ermee! Er is altijd en overal markt voor. Je moet ze alleen weten te vinden. Kwestie van juiste plaats/tijd verhaal, internet brengt je direct bij iedereen thuis dus dat 'plaats' verhaal zit wel goed… Nu alleen de tijd nog Bjorn

Jerry

Naar mijn mening heeft oibibio.nl zeker potentie. Ondanks de huidige negatieve atmosfeer in de 'on-line markt' denk ik dat oibibio toch een succes kan worden, omdat er veel animo is voor de producten die oibibio verkoopt en er nog maar weinig bedrijven zijn die dit soort producten via internet aanbieden.Tevens denk ik dat de productkennis van Namaste, de personage van Ronald Hein als Marketing support, de jonge nieuwe approach tot commercie van de studenten van de Haarlem Business School en de backup van NetValley goede ingredienten zijn voor een succesformule. Succes met de site, ik ben zeer benieuwd. Jerry S. Norman

hans

Heren, weleens de site bekeken van de Haarlem Business School of Haarlem School of Small Business of Hoge School. Welke is het nu eigenlijk. Bedroevend. Ik gun iedere student een eerlijke kans. Maar je geeft je formule 1 bolide toch ook niet mee aan iemand die z'n rijbewijs nog niet heeft. By the way; ik zit al 5 jaar in het vak en doe niets anders dan het afwikkelen van boedels van failliete internet bedrijven. Mochten deze HIPO's het wel trekken, dan neem ik alles terug.Frits, ik daag je uit om met m'n trekker eens een recht spoor te trekken!

Peter Lammers

Hans, inderdaad heb ik de sites bekeken. Ik vraag dan ook sterk af in hoeverre jij bekend bent met de beslissingsmethodiek binnen het onderwijs. Studenten hebben vaak het best voor met de site. Kennen de belangrijkste en want dat zijn ze zelf. Echter zijn de schoolorganisaties opgebouwd uit teveel schijven en vaak slechte adviseurs. Webmaster is vaak een docent met Internetkennis enz. Het idee van de student ziet zelden tot nooit het licht omdat zogenoemde figuren met kennis het idee niks vinden. En als je dat doet dan krijg je een resultaat zoals de Haarlem Schools. Verder moet jij toch ook weten dat echte ondernemers het heel goed kunnen zonder opleiding. Het idee van de jongens is goed en heeft zeker een kans van slagen. Val ze niet aan voor ze begonnen zijn. Gaat het fout. Ok jammer, afwikkelen en verdergaan. Van de fouten leer je waarschijnlijk een hoop. En oh ja, bij de weg: Ik ben inmiddels 7 jaar actief in de Internetbranche, ik weet niet wat dit er toe doet in deze discussie.

Peter

Nou, inmiddels zijn we een paar maanden verder en is er helaas nog steeds geen shop te vinden! Studenten gezakt of weer aan het bier? In ieder geval lijken de critici bij dit onderwerp gelijk te krijgen.

Hans

Het kan zijn dat de heren studenten tot (her)bezinning zijn gekomen na een spirituele dosis realiteitszin (het wezenlijk moment van ons bestaan) door de master RJH himself.

Hans

Zeg Frits, wees eens sportief en geef eens toe dat je het mis had!

Ben Stant

Wilt u s.v.p. aan Ronald Jan Heijn doorgeven,dat hij niet alleen in zijn bewering staat inzake overledenen zoals hij aangeeft op 13 November in het tv programma Woestijnruiters.Ik heb er in praktische zin, zogoed als dagelijks mee te maken. www.benstant.nl

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond