Deel dit artikel
-

Mediacenter in Oininio

Het voormalige Oininio pand in Amsterdam wordt door het bureau MagicMinds omgevormd tot een 'ontmoetingsplek' voor multimedia liefhebbers. Behalve kantoorruimte zal het pand ook plaats bieden aan een restaurant, café, galerie, opleidingscentrum en zelfs overnachtingsfaciliteiten voor het personeel. MagicMinds krijgt binnenkort 33 miljoen gulden van 'een Europese venture capitalist'. Welke partij dat is wilde directeur Eric Bartels nog niet zeggen.

Behalve in Amsterdam zullen er ook in andere Europese steden 'MagicMinds Centers' opgezet worden. Bartels: 'Voor het eind van volgend jaar willen we in zes andere Europese steden ook centra oprichten. In eerste instantie in Londen en Berlijn. Andere steden waar we aan denken voor dergelijke centra zijn Stockholm en Barcelona.' Volgens Bartels zal de Amsterdamse vestiging binnen drie maanden winstgevend zijn. Het pand wordt gehuurd van woningbouwvereniging Het Oosten.

De MagicMinds Centra sluiten aan bij de trend dat 'de scheidslijn tussen werk en vrije tijd vervaagt,' aldus Bartels. Vandaar de combinatie van café en 'appartementen'. Verder is het de bedoeling dat vakgenoten het pand als een centrum voor multimedia gaan zien. Aan zo'n locatie ontbrak het in Amsterdam, meent Bartels.

De nieuwe kapitaalinjectie van 33 miljoen gulden die MagicMinds tegemoet kan zien is bedoeld om de Europese expansie te financieren. Het bureau verwacht dit jaar een omzet van 10 miljoen gulden te behalen en daarbij 1 miljoen gulden winst te maken. De website van Villa Blvd was een ontwerp van MagicMinds, het bureau lanceert binnenkort een 'nieuw businessmodel' voor Bart Smit, waarbij ook een nieuwe site wordt gelanceerd.

Deel dit bericht

10 Reacties

Hans Rover

Ik heb die site van magicminds eens bekeken. Volgens mij hebben deze ontwerpers andere magic prodcuten gebruikt bij het maken van dit gedrocht. Begrijp er niets van. Onduidelijk, te kleine letters. Waar kan ik welke informatie vandaan halen? Oftewel. Leuke site, communiceert voor geen meter. Zou er nog niet aan denken deze mensen in te huren, simpelweg omdat ik geen enkele idee krijg wat ze doen. Typisch voorbeeld van creatief om het creatief zijn. Welke snaak er zo gek is om er 33 miljoen in te stoppen? En dan zeggen ze dat het lastig is om kapitaal te krijgen. Als ik dit zie, geloof ik daar niets van!

Eric Bartels

Ik wil even reageren op de reactie van Hans Rovers, die reeds door Emerce geplaatst is hierboven. MagicMinds te beoordelen – respectievelijk te oordelen dat de investering van 33 millioen wel of niet terecht is – op onze website alléén, is erg kortzichtig. Investeerders investeren op kwaliteit en ervaring van het management, kwaliteit van het business plan en prestaties in het verleden. Deze informatie heeft de heer Rovers niet en dus is zijn commentaar alleen daarom al volstrekt ongenuanceerd. Daarnaast zijn wij van mening dat websites helaas maar al te vaak electronische copiën zijn van de voorhanden zijnde folders en daarvoor is het Internet niet bedoeld. Wij zijn van mening dat een site iets moet toevoegen aan het bestaande materiaal en daarom is het ook mogelijk onze White Album aan te vragen via de site, waarin alle verder relevante informatie staat. Dus onze site vormt een communicatie eenheid met al ons andere – ook papieren – materiaal en is dus juist het tegenovergestelde van creatieve navelstaarderij, waarvan de heer Rovers ons betiteld. Ik ben overigens van mening dat de redactie van Emerce dergelijk ongenuanceerd commentaar, waarvan het mij niet zou verbazen dat een concurrent die heeft geplaatst, niet zou moeten plaatsen. Waarvan acte.

Ton van den Hoogen

'Kritiek is een gratis kwaliteitsadvies' las ik ooit ergens. Zolang kritiek niet gepaard gaat met nodeloze scheldpartijen, niet op de persoon ipv de zaak is gericht in etc. is het juist heel goed dit te plaatsen. Ik vind het ronduit schokkend dat het al in mensen hun gedachten schiet dat Emerce dit soort kritiek niet zou moeten plaatsen. Uit nieuwsgierigheid heb ik de site ook maar eens bekeken en heb ook zo mijn bedenkingen. Het zal ongetwijfeld geintegreerd zijn in de overige uitingen etc. etc., maar die ken ik helemaal niet. Als eerste contactmoment was ik normaal gesproken erg snel afgehaakt, en dat kan toch niet de bedoeling zijn. Overigens ben ik het helemaal eens met de stelling dat Internet tot meer uitdaagt dan slechts een electronische folder, waar inderdaad nogal wat sites uit lijken te bestaan. Ieder zijn smaak en gedachten en ik wens het hele bedrijf een goede toekomst.

Olaf

Ik zie dat de heer Bartels van MagicMinds de internet-dynamica goed begrepen heeft….censuur willen toepassen op een openbaar forum ;-) Olaf

Hans Rover

33 mio op zak en nu al paranoide trekjes. Neen, geen concurrent. Slechts een kritische lezer, met een gegronde hekel aan creatief geneuzel zonder waardetoevoeging. Sorry als ik de heer Bartel tegen het zere been heb geschopt. Mijn tolerantieniveau is echter uiterst laag bij dit soort sites en de reactie van Bartels (wat nou censuur) vind ik jammer. Liever had ik beargumenteerde (!) uitleg waarom de site zo weinig vertelt, niet uitnodigt tot interactie, noch enige multimediale trekjes vertoont. Dat geneuzel over folders op internet kennen we al jaren. Prima als je dergelijke kritiek hebt op de meeste sites (waar ik het overigens mee eens ben). Maar doe het dan zelf beter en zoek niet het andere, even nieszeggende, uiterste van het spectrum op. Overigens succes gewenst met uw bedrijf, mijnheer Bartel. Rover PS, Emerce redactie, dank voor het plaatsen van mijn commentaar.

ferdinand andersen

1 mio winst? De journalist die dit artikel heeft geschreven citeert waarschijnlijk letterlijk uit het persbericht. Lekker kritische opstelling, NOT. Ferdinand AndriesenBig Bang Big AppleNew York, New York, USA

Stefan

1 Miljoen winst ?? Met de "houding" van mijnheer Bartels richting potentiële klanten, mag hij blij zijn met een ton ! Klantvriendelijkheid is overigens OOK in de nieuwe economie een succes factor.. Meneer Bartels: ik hoop dat er in jullie Business Case minder fouten staan dan in uw reactie.. denk voortaan eerst even voordat je op de "reageren" button clickt.. Stefan Wanneer komt de IPO ?) 

Jerrel van den Ven

Uit nieuwsgierigheid na dat hanengevecht om magicminds ben ik gaan kijken op de site. Het verbaasde me niet dat over het algemeen de meeste commentatoren hier een orgie van beelden, geluiden en indrukken willen op een site van een multimedia bedrijf. Over het algemeen leef ik ook met die visie. Maar ik was verrast toen ik de magicminds website zag. Dit is een van de weinige sites die een gevoelige snaar bij me geraakt hebben. Mijn eerste indruk was: puurheid, rust, subtiliteit. Heel poetisch waarin de visie en inhoud van magicminds heel duidelijk werd. Als de critici iets verder hadden gekeken dan naar het oppervlak dan hadden ze wellicht een andere menig gehad. Ik heb het idee gekregen dat de meesten die hier kritiek leveren een oppervlakkig en kortzichtig blik hebben geworpen op de inhoud. Dat is jammer. Vandaar dat de discussie die gaande is al bijvoorbaat een onzinnige dicussie is. Ook dat de site niet communiceert vind ik nogal een voorbarige conclusie. Alles in de wereld communiceert. Het ligt vaak aan jezelf en je openheid naar anderen toe om de communicatie een succes te maken. Dus beste mensen kijk eerst zelf of je zelf met een open en onvooroordeelde blik naar de site hebt gekeken en geef daarna een eerlijke mening die niet gebaseerd is op laster en scheldpartijen, maar die gebaseerd is op inhoud en communicatie. Jerrel van den Ven, Tokio

Michelangelo Zwaan

grappig hoe zo'n artikel allerlei niets zeggende discussies produceert. Emerce plaatst een bericht van een nieuw en in ieder geval LEUK initiatief, een lezer met op zijn minst een behoorlijke ongenuanceerde mening loost wat commentaar op het bedrijf door de site 'effe onder handen te nemen', Directeur bedrijf reageert weer iets te heftig op het bekladden van zijn nieuwe kindje, en opeens gaat de discussie over censuur en het overnemen van een wellicht wat positief uitgevallen getal in een persbericht. Is het niet geweldig dat er in ieder geval een nieuw centrum voor nieuwe media komt ? Is het niet zinvol dat er eindelijk een plek komt waar nieuwe media mensen 'echte' face-2-face discussies kunnen gaan houden over wat een website nou wel of niet zou moeten bevatten ? Laten we met zijn alle blij zijn met dit soort initiatieven. Laten we blij zijn met mensen als Dhr Bartels die de durf hebben om zulke grote stappen te nemen. En laat de klanten maar uitmaken of ze gebruik gaan maken van de ontwerpers van Dhr Bartels. Ondertussen kunnen wij 'nieuwe media' mensen een biertje gaan drinken in een net geopend mediacafe. Misschien komen we daar ook wel de ontwerpers van de site van magiccminds tegen. Kunnen we het nog eens gaan hebben over de site.. Michelangelo Zwaan

Eric Bartels

Beste forum vrienden, Als jarenlange Internetter ben ik natuurlijk absoluut niet voor censuur, maar jullie moeten wel goed lezen. De redactie van Emerce zegt zelf :" De redactie beoordeelt de ingezonden reacties, en behoudt zich het recht voor reacties te weigeren. Sterke, beargumenteerde bijdragen aan de discussie stellen we zeer op prijs." Ik heb slechts willen aangeven dat de reactie van de heer Rovers nou niet bepaald "sterk beargumenteerd" genoemd kan worden met ongenuanceerde – namelijk niet beargumenteerde – uitspraken over de investeringen in onze onderneming en onze website. Iedereen mag kritiek geven, maar dan graag wel met intelligente en goeddoordachte argumenten en niet zomaar met een paar lossen flodders. Maar misschien is dat één van de nadelen van het Internet: het dwingt mensen niet tot zorgvuldig nadenken alvorens te reageren. Maar ik nodig de heer Rover gaarne uit op ons MagicMinds Center Amsterdam om daar eens rustig en intelligent met ons over van gedachten te wisselen. met vriendelijke groeten, Eric Bartels

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond