Michael Heering
  • Michael Heering

  • 7 artikelen
  • 423.935 views
  • 0 reacties

Michael Heering

Werkt bij
Sophos
Functie
Marketing Manager BeNeLux
Twitter
@Michael Heering
Linkedin
https://nl.linkedin.com/in/michaelheer...

Michael is marketing manager BeNeLux bij Sophos: internationaal leverancier van security- en databeschermingsoplossingen. Michael heeft jarenlange ervaring in de B2B marketing tak met een uitgebreide kennis van online & e-mailmarketing. Samen met Sophos werkt Michael hard aan de bewustwording onder het Nederlandse zakenleven (en consumenten) voor wat betreft beveiliging van data, netwerken en alle (zakelijke) mobiele apparaten.

Artikelen van Michael Heering

  • 16 januari 2017 16:00

PSD2 voor bedrijven een kans om te onderscheiden op security

PSD2 komt eraan. Door deze EU-richtlijn krijgen bedrijven die toestemming hebben van hun klant straks via API’s toegang tot iemands bankrekening. Om rekeninginformatie uit te lezen of bijvoorbeeld in opdracht een betaling uit te voeren. De richtlijn moet leiden tot meer innovatie in de financiële wereld. Hoe verloopt de implementatie en wat betekent de komst vanuit security-oogpunt?

  • 31 oktober 2016 13:00

‘Social engineering’ is ook voor online bedrijven een urgent thema

Binnen het brede thema van cybersecurity krijgt ‘social engineering’ terecht heel wat aandacht. Want hoewel je bij beveiliging vooral aan technologie denkt, is de ‘menselijke firewall’ van wezenlijk belang. Wat is social engineering eigenlijk en waarom is dit voor online en e-commercebedrijven een thema?

  • 15 april 2016 15:00

Zes dingen die u wilt weten over malvertising

Diverse grote Nederlandse websites hebben half april malware verspreid via geïnfecteerde advertenties. Het gaat om malvertising, een verkorting van malicious online advertising, oftewel kwaadaardig online adverteren. Malvertising steeg vorig jaar met 260 procent en kan een geschatte schade van 1 miljard dollar opleveren, becijferde Ernst & Young. Wat is malvertising precies en hoe wapen je je ertegen?

  • 22 februari 2016 11:00

Online bedrijven, denk vooruit: praat al met klanten over cyberveiligheid

Bedrijven in e-business en e-commerce zouden er goed aan doen openlijk met klanten te spreken over cyberveiligheid. Banken geven daarin al het goede voorbeeld. En niet zonder reden: in de genoemde sectoren worden phishing e-mails en ransomware namelijk een steeds groter probleem. Bedrijven worden er van twee kanten aangevallen: op de eigen werkvloer, maar ook indirect via de klant.

  • 12 augustus 2015 11:00

Wat moet je weten over het Stagefright lek in Android?

Het zal je de afgelopen dagen ongetwijfeld zijn opgevallen. Samsung en Google zijn hard aan het werk om het nieuwste en laatste Android-lek ‘Stagefright’ te dichten. Kort uitgelegd komt het erop neer dat je Android-telefoon gehacked wordt via een downloadlink in een SMS of MMS-bericht. Zie hieronder alle feiten op een rij.

  • 18 mei 2015 11:00

Nieuwe regels: hoge boetes voor datalekken

De Europese Commissie werkt aan nieuwe databeschermingsregels die dit jaar al van kracht moeten worden. Die Europese Privacy Verordening heeft verregaande consequenties voor bedrijven. Zij worden verplicht om hun data optimaal te beschermen. Falen ze daarin, dan kunnen ze boetes tot honderd miljoen euro of tot 5 procent van de jaarlijkse, wereldwijde omzet tegemoet zien. Het verbaast Pieter Lacroix, managing director bij securityleverancier Sophos, dan ook dat zo weinig bedrijven zich bewust zijn van de veranderende wetgeving en de impact die dat gaat hebben.