Mike Landerbarthold
 • Mike Landerbarthold

 • 11 artikelen
 • 147.546 views
 • 3 reacties

Mike Landerbarthold

Werkt bij
SOLV Advocaten
Functie
Junior Legal Counsel
Twitter
@SOLV_advocaten
Linkedin
http://linkedin.com/in/mikelanderbarth...

Enthousiaste jurist en nieuwste medewerker van SOLV. Denkt en schrijft graag over juridische IE en ICT-gerelateerde vraagstukken. Schreef zijn afstudeerscriptie over auteursrecht op minimalistische kunst en design, en ging voor veldwerk naar het Stedelijk Museum, waardoor hij er een nieuwe hobby bij kreeg: kunst. Als hij niet in het museum te vinden is, leest hij of doet hij aan zaalvoetbal.

Artikelen van Mike Landerbarthold

 • 13 januari 2017 16:00

‘Facebook en Google niet aansprakelijk voor (onjuiste) informatie’

Gisteren las ik, met veel genoegen overigens, het meest recente essay van Rob Wijnberg op de Correspondent. De auteur, filosoof en bedrijfskundige Rob Wijnberg, zet in zijn essay vrij helder uiteen dat we een drietal verschillende waarheden kennen: de gegeven waarheid, de gevonden waarheid en de gemaakte waarheid.

 • 5 januari 2017 10:44

Trump: het internet is niet te vertrouwen!

Dan een bericht uit 1982 uit de Verenigde Staten. Donald Trump, de aanstaande president van de Verenigde Staten, heeft afgelopen weekend aan een aantal journalisten verteld dat hij een oplossing heeft voor cybercriminaliteit. 

 • 23 december 2016 11:00

Breaking! Zoveelste klacht tegen Google! *Haalt schouders op*

Op 16 december jl. hebben twee privacyorganisaties uit de VS een klacht tegen Google ingediend bij de Federal Trading Commission (FTC), het Amerikaanse overheidsorgaan dat toeziet op consumentenbescherming en mededinging. De klacht komt naar aanleiding van de update van de algemene voorwaarden van Google afgelopen juni, die Google in staat stelt om haar data te combineren met DoubleClick, de advertentieafdeling van Google.

 • 13 december 2016 11:00

Hof Amsterdam laat Usenetvonnis gedeeltelijk in stand

Het Hof te Amsterdam heeft vorige week in haar vonnis haar eerdere tussenvonnis uit 2014 (gedeeltelijk) in stand gelaten. Partijen in het geschil zijn Stichting Brein enerzijds, en Usenetprovider NSE anderzijds. Alvorens in te gaan op de materie, een korte uitleg over Usenet.

 • 23 november 2016 16:07

Facebook tóch in actie tegen nepnieuws

Blijkbaar meent Zuckerberg toch niet dat “meer dan 99 procent van de berichten op Facebook echt zijn.” Want, naast het feit dat mij dat lastig te bewijzen lijkt, heeft de topman van Facebook zaterdag in een blogpost laten weten dat Facebook tóch van plan is om iets te gaan doen aan de hoeveelheid nepnieuws die op Facebook verschijnt.

 • 11 november 2016 11:00

Whatsapp data delen gepauzeerd: Facebook voor druk gezwicht?

Het delen van data tussen Facebook en Whatsapp is in ieder geval tijdelijk van de baan. Maandagavond berichtte de NOS dat Facebook tijdelijk geen data meer zal delen met haar dochteronderneming en gisteren bleek dat dit beleid is uitgebreid naar de gehele EU. Het lijkt erop dat Facebook dit besluit heeft genomen naar aanleiding van het onderzoek van de Information Commissioner’s Office (ICO), de Engelse privacywaakhond, naar de beleidswijziging van afgelopen augustus. ICO was immers niet al te blij gestemd. 

 • 2 november 2016 11:00

Artikel 29 werkgroep uit zorgen in brief aan WhatsApp

De Article 29 Data Protection Working Party heeft vorige week een bezorgde brief verstuurd naar Whatsapp in het kader van de recente ‘update’ van haart privacybeleid. In de brief verzoekt de werkgroep Whatsapp te stoppen met het delen van data met haar moederbedrijf Facebook, tot het moment waarop gepaste bescherming aan de betrokkenen kan worden geboden.

 • 9 augustus 2016 11:00

Pokemón Go: aanklacht tegen makers door stimuleren ‘trespassing’

We blogden al eerder over Pokémon Go en de mogelijke problemen die uit het spelletje voor op je smartphone kunnen rijzen. Waar het eerder ging om een privacy-issue, is er nu iets anders aan de hand: een man in de Verenigde Staten meent dat er te veel Pokémon Go-spelers op zijn ‘private property’ komen, en is van plan een aanklacht in te dienen.

 • 12 juli 2016 15:00

Industrie keert zich tegen verordening netneutraliteit

We blogden al eerder over het voornemen van de EU om netneutraliteit in te voeren. In beginsel is dat een goede zaak: netneutraliteit is er immers om de consument te beschermen. Met netneutraliteit wordt kort gezegd bedoeld dat internet providers al het internetverkeer hetzelfde moeten behandelen, zodat individuele internetgebruikers gebruik kunnen maken van de toepassingen en diensten van hun keuze. Providers mogen dus niet bepaalde diensten een voorkeursbehandeling geven boven andere of (willekeurig) bepaalde diensten blokkeren.

 • 3 mei 2016 11:00

Zet Google aan tot piraterij?

Getty Images, een bedrijf dat stockfoto’s aanbiedt op het internet, heeft gisteren in Brussel een claim ingediend tegen Google. Getty stelt dat het tonen van foto’s in hoge resolutie in de zoekresultaten van Google oneerlijke mededinging en het faciliteren van auteursrechtinbreuk tot gevolg heeft.