Rosalie Heijna
  • Rosalie Heijna

  • 3 artikelen
  • 73.827 views
  • 1 reactie

Rosalie Heijna

Werkt bij
Solv Advocaten
Functie
Advocaat
Twitter
@SOLV_Advocaten
Linkedin
https://nl.linkedin.com/in/rcheijna/nl

Rosalie Heijna is vanaf begin 2013 als advocaat werkzaam bij SOLV. Rosalie is gespecialiseerd in privacy, ICT-recht, auteursrecht en e-commerce. Rosalie studeerde af aan de Rijksuniversiteit Groningen met een bachelor Recht en ICT en een master Informaticarecht. Ze is tevens voorzitter geweest van LISA, de studievereniging voor Recht en ICT.

Artikelen van Rosalie Heijna

  • 26 augustus 2016 11:00

Privacy shield komt langzaam maar zeker op gang

Per 1 augustus dit jaar kunnen Amerikaanse bedrijven zich certificeren voor Privacy Shield, de vervanger van Safe Harbor, die het mogelijk maakt om rechtmatig persoonsgegevens vanuit de Europese Unie naar de Verenigde Staten door te geven. Inmiddels zijn er ongeveer 60 succesvolle certificeringen, waaronder bijvoorbeeld Microsoft. Er zijn nog ongeveer 200 aanvragen in behandeling bij de Department of Commerce.

  • 7 juni 2016 14:00

Na safe harbor ook de EU Model Clauses met Schrems naar Hof van Justitie?

De aanval van Schrems op het doorgeven van persoonsgegevens door Facebook naar de Verenigde Staten (“VS”) heeft een nieuwe wending gekregen. Vorig jaar leidde een door Schrems aanhangig gemaakte procedure al tot het ongeldig verklaren van de Safe Harbor beschikking. Nu lijkt het er op dat ook de EU Model Clauses voor een oordeel naar het Hof van Justitie van de Europese Unie (“HvJEU”) worden gestuurd.

  • 7 oktober 2015 16:00

Schrems vs. Facebook en de ongeldige Safe Harbor beschikking

Het Hof van Justitie van de Europese Unie (‘HvJEU’) heeft de Safe Harbour beschikking van de Europese Commissie (‘Commissie’) ongeldig verklaard. Bovendien staat een dergelijke beschikking er niet aan in de weg dat nationale privacy autoriteiten klachten behandelen die zien op de doorgifte van hun gegevens naar derde landen.