Deel dit artikel
-

Topman Better.com exit na massa-ontslag via Zoom

CEO en oprichter Vishal Garg van de Amerikaanse online hypotheekverstrekker Better.com is per direct aan de kant gezet nadat hij via Zoom op botte wijze 900 werknemers ontsloeg.

Dat gebeurde tijdens een ultrakorte groepscall van nog geen drie minuten die werknemers beschreven als een ‘surreële ervaring’.

In een interview met Fortune werden de werknemers door hun voormalige baas ook nog eens van diefstal beschuldigd, omdat ze niet meer dan twee uur per dag zouden werken.

Pas nadat de ontslagen werknemers besloten de bewuste presentatie op sociale media te delen werd Garg zich kennelijk bewust van de impact van zijn Zoom-call. Hij bood zijn excuses aan voor de manier waarop hij het massaontslag had gecommuniceerd.

Officieel is Garg nog niet ontslagen, maar een terugkeer lijkt onwaarschijnlijk. CFO Kevin Ryan neemt de dagelijkse leiding op zich. Een onafhankelijk bedrijf gaat de leiderschapskwaliteiten van Garg onderzoeken. Ook blijkt Garg betrokken te zijn geweest bij rechtszaken waarin hij wordt beschuldigd van frauduleuze activiteiten.

Advocatenkantoor Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith overweegt inmiddels een rechtszaak namens de gedupeerden.

Het Amerikaanse bedrijf dat 30 miljard dollar aan hypotheken heeft verstrekt en gefinancierd wordt door SoftBank had plannen om naar de beurs te gaan. Better.com leed afgelopen kwartaal 100 miljoen dollar verlies.

Deel dit bericht

1 Reactie

Stef

Ik vind het ruig wat hij heeft gedaan. Zijn aanpak was niet slim. Maar er word veel misbruik gemaakt van thuiswerken. Kijkcijfers van netflix zijn torenhoog overdag. Als hij een rapportage tool heeft en het is inzichtelijk, dan weg met die personen. Het is pure diefstal!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond