Deel dit artikel
-

Aandelen Chello te koop voor 13 tot 17 euro

UPC-dochter Chello gaat 31 mei naar de beurs van Amsterdam en naar de Nasdaq. De beursgang moet zo'n 650 miljoen euro opleveren, waarmee nieuwe verliezen en uitbreiding gefinancierd worden. Het aandeel krijgt een startprijs tusen de 13 en de 17 euro. In Amerika kost een aandeel dan minstens11,88 dollar.

De eerste aandeelhouders zijn al bekend. Microsoft en Liberty Media hebben toegezegd gezamenlijk een belang van zeven procent te kopen. In totaal zal Chello tien procent van de aandelen naar de beurs brengen, ofwel 26.904.000 andelen.

De bestemming van de eerste 55 miljoen euro is bekend; die vloeien terug in de kas van moeder UPC. Na het kwartaalverlies van een miljard gulden kunnen zij het geld ook zeker goed gebruiken. Na de bekendmaking van de Chello's beursgang kelderde het aandeel UPC echter met zo'n dertig procent.

De inschrijving start aanstaande maandag om 9.00 uur waarbij tevens het prospectus beschikbaar zal zijn, zo meldt Chello. De introductieprijs wordt bepaald rond 30 mei, nadat de inschrijvingsperiode is gesloten. De handel zal rond 31 mei onder het symbool CHLO starten. De beursgang wordt begeleid door Goldman Sachs International en Morgan Stanley Dean Witter.

Deel dit bericht

1 Reactie

M.Vogels

Chello = World online 2(of meer) UPC heeft in het verleden de pers bestookt met berichten. Van die berichten zijn die van afgelopen jaar nergens meer te vinden. Is dat erg ?? , JAWEL !! Er werden namelijk aankondigingen gedaan die NU nog steeds niet functioneren. Ik noem b.v. het contract met http://www.clearband.com/ . Chello klanten zouden dan met een snelheid van >1Mbit/s live videobeelden kunnen zien. Chello heeft deze dienst nog steeds niet in gebruik genomen. Zo zijn er meerdere voorbeelden.Verder komt Chello NOOIT met slecht nieuws naar buiten. Dan zou het toch echt goed moeten zijn ??…. NOT Begin deze maand werkte de portal bijna een week lang niet , de realvideo server heeft > 1 minuut nodig om filmpjes te starten , een werkende newsserver word al 2 jaar beloofd en functioneert amper, etc…….Chello heeft terecht het ZWARTE ZWAARD gekregen van N@T-magazine, als zijnde de slechtste provider van nederland.De European ISP award waar Chello mee adverteert is verkregen bij een verkiezing waar IEDEREEN (incl medewerkers Chello) mocht stemmen en waarbij van belang was WIE de award kwam ophalen. ( senior executive preferred !! ) Als je dan ook nog bedenkt dat deze beursgang enkel bedoeld is om mensen later MEER en DUURDERE aandelen aan te smeren, zou je al beter moeten weten. Succes voor diegenen die er in trappen. Marco Vogels 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond