Deel dit artikel
-

Aandelensite voor Europese markt

Vanaf 27 september kunnen beleggers zich via e-Cortal online toegang verschaffen tot negen internationale beurzen alsmede een selectie van 200 Europese beleggingsfondsen. Met dit initiatief krijgt Europese aandelenhandel via Internet een grensoverschrijdend karakter.

e-Cortal, dochter van BNP-Paribas , biedt handelaren keuze uit enkele duizenden effecten die staan genoteerd bij de beurzen van NYSE, NASDAQ, Londen, Frankfurt, Parijs, Madrid, Milaan en Zürich. Ook de Amsterdamse beurs is online toegankelijk.

In eerste instantie wordt het pan-europese initiatief gelanceerd in een acht landen. Behalve Nederlandse, Engelse, Duitse en Franse beleggers kunnen ook hun collega's uit Italië, Spanje, Oostenrijk en Finland van de services gebruik maken. e-Cortal zal gegevens verstrekken in zeven talen, waaronder Nederlands.

Voor elk van deze beurzen levert e-Cortal real-time noteringen en financiële informatie. Eveneens kunnen nadere gegevens over de genoteerde bedrijven en analyses worden verkregen. Nog voor het eind van dit jaar zal ook Ameritrade zich aansluiten waarmee verdere toegang tot de Amerikaanse markt mogelijk wordt gemaakt.

e-Cortal biedt een flatrate aan van 15 euro's voor marktgeprijsde orders tot 5000 euro. Internetnews meldt hier een bedrag van 2500 euro's.
Het aanbieden van grensoverschrijdende financiële diensten speelt in op het toenemende belang van de euro en de verdere groei van de handel op Internet. Nu Europa zich steeds meer gaat richten op e-commerce, zal ook de financiële handel moeten expanderen naar het Internet. Vertegenwoordigt Europa nog slecht 9% van de wereldwijde omzet in elektronische handel, gezien het almaar toenemend aantal Internetters gaat het om een markt met een enorm potentieel.

Bron: Perscentrum

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond