Deel dit artikel
-

Aanhoudingen in onderzoek sim-swapping

Dinsdag zijn drie personen aangehouden en vier panden doorzocht in verband met een onderzoek naar simwapping.

Dat onderzoek ging in februari van dit jaar van start toen vanuit een telecomaanbieder een melding kwam van verdacht gedrag van een medewerker. In het daaropvolgende onderzoek wist het cybercrimeteam een sim-swapnetwerk bloot te leggen dat verder reikte dan enkel de provinciegrenzen.

In het onderzoek van eind februari werden drie medewerkers van een telecomaanbiwswe aangehouden op verdenking van computervredebreuk. Deze personen hebben meegewerkt aan het herprogrammeren van telefoonnummers naar een nieuwe sim-kaart. Wanneer het telefoonnummer eenmaal gekoppeld was aan de nieuwe sim-kaart, kon de controle over het telefoonnummer overgenomen worden. Op deze manier kon er toegang verkregen worden tot de cryptovaluta-accounts.

Een samenwerking met de cybercrimeteams van andere eenheden leidde uiteindelijk naar diverse personen die ervan verdacht worden de daadwerkelijke sim-swaps te hebben uitgevoerd. Daarnaast zouden zij ook verantwoordelijk zijn voor het verschaffen van de toegang tot de beoogde cryptovaluta-accounts. Deze personen zijn dinsdag aangehouden op verdenking van computervredebreuk, witwassen en diefstal van cryptovaluta.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond