Deel dit artikel
-

ABN Amro: 16.500 gebruikers Messenger Saldo

Meer dan 16.500 klanten van de ABN Amro maken gebruik van Messenger Saldo. Met de dienst is het mogelijk om via een MSN-buddy het banksaldo op te vragen. ANB Amro introduceerde de saldo-buddy in september. SNS Bank kondigde vorige maand aan te stoppen met het betaalsysteem BILL dat ook gebruik maakt van messenger.

ABN Amro heeft in een krappe drie maanden meer gebruikers aan haar MSN-bankdienst weten te binden dan SNS Bank in anderhalf jaar. De SNS bank was in maart 2005 de eerste bank ter wereld die betalingen via een messengerdienst mogelijk maakte. De bank wilde het einde van dit jaar 60.000 gebruikers hebben, maar is met Bill blijven steken op 10.000. Met de dienst richtte SNS zich op jongeren tussen de 15 en 24 jaar.

De gratis dienst van ABN Amro biedt minder mogelijkheden dan Bill: via Windows Live Messenger en MSN-messenger kunnen klanten hun actuele saldo opvragen. Max Mouwen, Hoofd Interactive Banking bij ABN Amro: “Het hoge aantal aanmeldingen in de eerste weken laat zien dat deze nieuwe service voorziet in de behoefte van onze klanten: op elk gewenst moment vanaf elke plek bankzaken regelen.” De bank startte vorig jaar een proef onder duizend studenten om te onderzoeken of MSN geschikt is voor bankdiensten.

Van de ruim 16.000 gebruikers van Messenger Saldo is de helft tussen de 18 en 25 jaar, aldus de bank. Iets minder dan 40 procent is tussen de 26 en 40. Per week meldden zich volgens de bank tussen de 500 en 1000 nieuwe gebruikers aan. Volgens ABN Amro woordvoerder Brigitte Seegers is de bank niet van plan om Messenger Saldo uit te breiden met andere functies, waardoor klanten bijvoorbeeld ook betalingen kunnen verrichten. “We volgen de ontwikkelingen in de markt, maar op dit moment zijn er nog geen plannen om de dienst te verbreden.”

Messenger Saldo is één van de ongeveer 20 Nederlandse chatbots voor de messenger platforms. Makers van chatbots hebben een licentie nodig van Microsoft. In Nederland hebben zo’n half miljoen gebruikers van MSN of Windows live messenger één of meerdere chatbots in hun vriendenlijstje staan, zei Microsoft eerder tegen Emerce. De meest populaire bot die Nederland ooit gekend heeft is Chatman, die op het hoogtepunt in zo’n 600.000 contactlijstjes stond. De Volkskrant Nieuwskraker, in totaal door zo’n 70.000 mensen aan hun lijstje toegevoegd, is op dit moment één van de meest populaire bots.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond