Deel dit artikel
-

AdLINK verwacht groei internetreclame

De bestedingen aan online reclamevormen zullen volgend jaar 25 procent groeien ten opzichte van dit jaar. Dit voorspelt Michael Kleindl, CEO van advertentienetwerk AdLINK. Hij zegt dat de overname van de salestak van DoubleClick in enkele landen zal leiden tot sluiting van kantoren.

Kleindl, die dat na de overname van de mediatak van DoubleClick aan het hoofd staat van het grootste advertentienetwerk van Europa, is niettemin somber gestemd over de groei van de totale advertentiemarkt. "Wij verwachten dat de gehele advertentiemarkt volgend jaar zal krimpen met 3 tot 5 procent", aldus Kleindl. "Daarbinnen zullen de online bestedingen wel toenemen. Ik denk zelfs aan een groei van 20 tot 25 procent vergeleken met vorig jaar."

Terugkijkend op het afgelopen jaar ziet Kleindl een goede basis voor verdere groei van de online advertentiemarkt. Het leeuwendeel van de bestedingen kwam uit de hoek van dotcom-bedrijven, niet bepaald de meest stabiele ondernemingen. Deze situatie is nu veranderd. "De grote, traditionele adverteerders zijn wel doorgegaan met hun online bestedingen en hun aandeel zal langzaam maar zeker groter worden. Het jaar 2001 is wat stabiliteit betreft een veel beter jaar geweest dan 2000," stelt hij. "Traditionele adverteerders zoals IMB en Deutsche Bank zijn immers partijen die steeds weer terugkomen als klant."

Wat betreft de integratie met de mediatak van DoubleClick zal dit in een beperkt aantal gevallen leiden tot de sluiting van kantoren, aldus Kleindl. Of dit ook in Nederland het geval zal zijn, kon hij niet zeggen. De aandeelhouders van AdLINK moeten formeel nog hun goedkeuring geven aan de overname, zodat een integratieplan officieel nog niet bestaat. Wel wilde hij kwijt dat het drie tot zes maanden zal duren om de integratie te voltooien. Een tijdelijke daling van de omzet is in deze onzekere periode zeer goed mogelijk, stelde Kleindl, maar tegelijkertijd haastte hij zich te zeggen dat het management van AdLINK en DoubleClick tegen deze taak is opgewassen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond