Deel dit artikel
-

Advertentieopbrengsten Twitter in 2011: 150 miljoen

De advertentiediensten van Twitter brengen dit jaar ruim 150 miljoen dollar in het laatje. Dat is meer dan een verdrievoudiging in vergelijking met de 45 miljoen dollar in 2010, het jaar dat Twitter met advertentiediensten begon.

Dat voorspelt onderzoeksbureau Emarketer.

Het merendeel van de opbrengsten komt uit de Verenigde Staten. Slechts een klein deel komt uit andere landen. Zo zou 140 miljoen dollar uit de Verenigde Staten komen en slechts 11 miljoen dollar uit overige landen.

Mocht Twitter zijn waarde kunnen bewijzen naast grote spelers als Facebook, dan zullen de opbrengsten blijven stijgen, meent Debra Aho Williamsin, analist bij Emarketer. Voor 2012 voorspelt het onderzoeksbureau advertentieopbrengsten van 250 miljoen dollar voor Twitter, waarvan 225 dollar uit de Verenigde Staten komt.

In vergelijking met Facebook zijn de advertentieopbrengsten van Twitter voor dit jaar nog klein te noemen. Zo is Facebook goed voor 4 miljard dollar aan advertentieopbrengsten in 2011. De advertentieopbrengsten van Twitter (150 miljoen) en MySpace (184 miljoen) zijn nagenoeg gelijk.

In 2012 zal Twitter met 250 miljoen dollar aan advertentieopbrengsten MySpace (156 miljoen) voorbij streven.

Twitter heeft het afgelopen jaar volop geëxperimenteerd met advertentiediensten. Zo is er Promoted Tweets waarmee merken tegen betaling hun tweet bovenaan de zoekresultaten kunnen tonen. Promoted Trends geeft adverteerders de mogelijkheid hun merk te tonen wanneer er op een bepaald topic wordt gezocht. Met Promoted Accounts verschijnen merken en andere geïnteresseerden tegen betaling in het lijstje waar Twitter advies geeft wie de gebruiker zou moeten volgen, de zogenoemde ‘who to follow’-lijst.

Deel dit bericht

3 Reacties

John

Advertentieopbrengsten Twitter in 2011 moet het zijn denk ik?

Jannemiek - Emerce

@John, Ik moet nog even wennen aan het nieuwe jaar lijkt het. Het is inmiddels aangepast.

Dennis

@Jannemiek: nu nog het stukje daaronder waarin staat dat 2011 het jaar is waarin Twitter met advertentie diensten begon 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond