Deel dit artikel
-

Adviessite EXP.com krijgt 33 miljoen dollar

Ondanks de nog steeds in mineur zijn de B2C-markt, gaat de financiering gewoon door. De online adviessite EXP.com , heeft in een derde financieringsronde 33 miljoen dollar bij elkaar gehaald. Het geld is afkomstig van Amerikaanse investeerders als Previous Venture Investors, Bonaventure Capital en zoekmachine Ask Jeeves . De site wil meer opdrachten vanuit het bedrijfsleven binnenhalen.

De site heeft nog 15 miljoen dollar over van de tweede financieringsronde van afgelopen september, een opvallende prestatie in deze tijden van burn rates. Volgens de CEO Mark Bennings is deze nieuwe ronde noodzakelijk tot het bedrijf zelf geld begint te genereren in het komend jaar. Verder heeft EXP.com een marketingdeal gesloten met AskJeeves om te adverteren op de online adviessite.

Het binnenhalen van het geld en de deal met Ask Jeeves zijn noodzakelijk voor EXP.com om de concurrentie aan te kunnen gaan. Mark Bennings: "Deze financieringsronde is belangrijk, maar ook de partnerschappen met andere bedrijven geeft ons een voorsprong op de concurrentie. De timing van het binnenhalen van het geld is buitengewoon perfect voor ons."

Er komen steeds meer adviessites bij, dus wordt het voor de verschillende sites moeilijker om kapitaal te vergaren. Websites als Keen.com met een kapitaal van 60 miljoen dollar kan een serieuze bedreiging vormen voor EXP.com. Andere concurrenten zijn Service911.com en Expertcity.com , die ook online advies en technische steun bieden aan computergebruikers.

Het consultancybureau PricewaterhouseCoopers heeft een nieuwe trend bespeurd in het financieringsgedrag van venture capitalists. Volgens het bureau stoppen investeerders tegenwoordig veel meer geld in internet infrastructuur en bedrijven die services aanbieden, en minder geld in e-commerce als zodanig. Ook de National Venture Capital Association and Venture Economics; belangenvereniging van venture capitalists, ziet een andere ontwikkeling: Investeerders zijn steeds minder bereid om geld te investeren in bedrijven die al een of twee financieringsrondes achter de rug hebben.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond