Deel dit artikel
-

AGENCY.com lijft Twinspark in

De Amerikaanse firma voor interactive services AGENCY.com heeft de aandelen van het Nederlandse Twinspark Interactive People bv overgenomen. Twinspark Interactive Products is niet in de deal betrokken en gaat zelfstandig verder als Tridion.

De eigenaren van Twinspark Interactive People (Roland Slot, Gijs Dullaert en Patrick van Gent) ontvangen aandelen in het Amerikaanse bedrijf. AGENCY.com is nog niet aan de beurs genoteerd, maar een woordvoerdster van Twinspark verwacht dat dit niet lang meer zal duren.

Sinds begin dit jaar zijn er met meerdere Amerikaanse partijen gesprekken gevoerd volgens de woordvoerdster. Met AGENCY.com klikte het vanwege de gemeenschappelijke strategische visie op Internet als onderdeel van de bedrijfsvoering. Over de nieuwe naam van Twinspark Interactive People wilde de woordvoerdster zich nog niet uitlaten.

Twinspark is mede groot geworden door het Internet Publishing Systeem (IPS). De verdere ontwikkeling en verkoop van dit product is ondergebracht in een nieuwe bv onder de naam Tridion , die zelfstandig door zal gaan.

Op de klantenlijst van Twinspark prijkt onder meer de KLM. AGENCY.com rekent British Airways tot de belangrijke klanten. Volgens de woordvoerdster zijn alle klanten van tevoren ingelicht over de ophanden zijnde overname en is er geen sprake van conflicting accounts.

Twinspark Interactive People is opgericht in 1997, en biedt werk aan 100 man. Het dienstenpakket omvat strategie-advies, website design en technologie. Klanten zijn ondermeer ING Bank, KLM, Visa, Wolters Kluwer, PcM en Swatch.

AGENCY.com is opgericht in 1995, heeft 750 mensen in dienst in vestigingen in de VS, Azië en Europa. Het bedrijf biedt strategische, technologische en creatieve interactieve diensten aan een aantal Fortune 500 bedrijven.

Vorige week nam AGENCY.com het Franse Pictoris Interactive over.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond