Deel dit artikel
-

Ajax-fan-webmaster vraagt ook tweede Ajax-naam aan

Ajax heeft tot nu toe nog niets van zich laten horen in de zaak rondom de site Ajax-fan.nl . Nu de 43.000 domeinnamen van het bedrijf NameSpace zijn vrijgegeven, kwamen er wel enkele aan Ajax gerelateerde namen vrij. Ajax-fan-webmaster Bob Hillesum heeft ingeschreven op de naam Ajaxfan.nl.

Deze naam stond tijdens het onderzoek naar Namespace geboekt als geblokkeerd bij de Stichting Internet Domeinregistratie ( SIDN ). Omdat de aanvraag net de deur uit is, weet Hillesum nog niet of hij de eerste aanvrager is. "Ik weet inderdaad niet of ik de eerste ben, maar ik denk niet dat Ajax zo snel reageert op het vrijgeven van de namen."

Van Ajax-kant komt geen bevestiging of ontkenning van registratie van namen. Ook hoe het er voor staat met voorbereidingen op een eventuele rechtzaak, meldt de club niet.

Behalve de naam Ajaxfan. nl, had Namespace ook een handjevol andere Ajax-namen geregistreerd. De domeinen Ajaxlife.nl, Ajaxnet.nl, Ajaxsupporters.nl zijn nu geblokkeerd. Ajax-feyenoord.nl is vrij, net als Ajax-online.nl.

Sinds de berichtgeving in verschillende media over de domeinzaak, heeft Hillesum in ieder geval veel meer hits op zijn site gekregen. Volgens hem heeft Ajax zich schuldig gemaakt aan het 'tegenovergestelde van kaping': "Ajax kijkt eerst of er een leuk idee is, en probeert dat dan over te nemen. Ik denk dat het idee van de email-adressen ze wel aansprak."

Deel dit bericht

4 Reacties

Willem

In een eerder stukje werd de woordvoerder van Ajax geciteerd dat alle sites die de naam ajax (in het domain) voeren zouden worden aangepakt. Nu staat er in een artikel bij Planet dat dit Ajax wordt ontkent."Ajax zou allerlei sites die gebruik maken van de naam Ajax sommeren hun werkzaamheden onder die naam te stoppen, zoals in verschillende nieuwsstukjes wordt geschreven. Dat is niet zo. Ajax beschouwt niet-commerciele fanpages op dit moment in beginsel als een welkome aanvulling op onze eigen site Ajax.nl. " http://www.planet.nl/planet/0,1114,86_1211_51160,00.html  Wie is er nu fout: Emerce, Planet of Ajax????? 

Edwin

Feit is in elk geval dat Ajax inmiddels bijvoorbeeld de domeinnaam http://www.ajaxnetwerk.nl heeft vastgelegd. Dus helemaal niets is er zeker niet aan de hand.

Jeroen

Serieus? Dat lijkt wel heel erg op de URL van Ajax Netwerk. Als ze nu ook de grootste fansites gaan aanpakken heb je de poppen aan het dansen.

fetij

jaja

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond