Deel dit artikel
-

Allwap breidt uit en verandert naam

Mobiele internetaanbieder Allwap heeft sinds deze week een nieuwe naam: Rapax Mobile Internet. Het bedrijf wil hiermee benadrukken dat het meer biedt dan alleen WAP-diensten. Een andere grote verandering is de invoering van abonnementen. Klanten van Rapax kunnen binnenkort voor een vast bedrag per maand gebruik maken van mobiele portals.

Directe aanleiding voor de naamswijziging is de introductie van "mini-HTML" portals. Rapax springt met deze dienst in op het groeiende gebruik van HTML-browers op PDA's. Het HTML-portaal is uitgebreider dan het WAP-portaal, omdat sommige websites ook een mini-uitvoering van hun site hebben.

Het gebruik van de mobiele portals van Rapax gaat 4,99 euro per maand kosten met een lokaal inbelnummer. Abonnees kunnen voor dit bedrag ongelimiteerd gebruik maken van de Rapax portals. Volgens Rapax-directeur Wim Kolstee zijn klanten hiermee goedkoper uit. "Alleen als je een of twee keer per maand mobiel internet, is een 0900-nummer wellicht goedkoper." Tot nu toe rekenden sommige operators veertig cent per minuut, bovenop de lokale gesprekskosten. De verkoop van de abonnementen zal plaatsvinden via telefoonwinkels en via de website van Rapax.

Later dit jaar breidt Rapax zijn activiteiten uit naar Duitsland en Engeland. In deze landen zal uitsluitend de abonnementsvorm aangeboden worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond