Deel dit artikel
-

Amazon: minder verlies, hogere verwachting

Amazon heeft in het eerste kwartaal 21 procent meer omzet geboekt. Het bedrijf noteerde wel een nettoverlies, maar dit was aanzienlijk minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf heeft de verwachtingen voor dit jaar naar boven bijgesteld.

Het nettoverlies bedroeg 23,2 miljoen dollar (zes cent per aandeel) tegenover 234,1 miljoen dollar vorig jaar (66 cent). Het resultaat in het eerste kwartaal verbeterde ondermeer vanwege geringere kosten voor afschrijvingen en herstructureringen binnen het bedrijf.

In het vierde kwartaal van vorig jaar noteerde Amazon nog winst. Dat dit met veel tamtam gepresenteerde feit geen navolging kreeg was voorzien. Het vierde kwartaal levert vanwege eindejaars verkopen traditiegetrouw een beter resultaat op.

De omzet steeg van 700 miljoen dollar vorig jaar naar 847 miljoen dollar in het eerste kwartaal dit jaar. Het ontstijgt daarmee eerder gedane voorspellingen van Amazon. De verkoop van boeken, muziek en video's steeg weer, met 8 procent, waar deze het afgelopen jaar juist nagenoeg geen groei had laten zien.

Het aanbod voor free-shipping, waarbij voor bestellingen van meer dan 99 dollar geen kosten in rekening worden gebracht voor verzending, zorgde voor een hogere omzet. Het bedrijf kondigt aan binnenkort een korting van 30 procent te geven op boeken van meer dan 15 dollar om op die manier de omzet nog verder te stimuleren.

Amazon verwacht voor dit jaar een omzetstijging van 15 procent, dat is meer dan het eerder naar buiten had gebracht (10 procent). De omzet voor dit jaar zou daarmee uitkomen op 3,59 miljard dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond