Deel dit artikel
-

Amazon opent grootschalige markt

Amazon stelt zijn site open voor iedereen die wat te verkopen heeft, bedrijven zowel als individuen. Het bedrijf wil met het openen van deze ZShops nog meer bezoekers trekken, het marktaandeel verhogen en zijn imago verder opstuwen.

Voor 9,95 dollar per maand kan iedereen een eenvoudig verkooppunt beginnen tot een maximum van 3000 items. Inmiddels wordt van alles aangeboden, van zeldzame boeken en kantoormeubilair tot golfsets, video's en bruidskleding. Men kan ze opsporen via de All Product-zoekmachine.

Tot 100 verkochte artikelen brengt Amazon 10 dollarcent in rekening. Daarnaast berekent het bedrijf een percentage gebaseerd op de prijs van het verkochte artikel. Voor producten van minder dan 25 dollar berekent Amazon 5 %. Producten tussen de 25 en 1000 dollar komen op een commissie van 2,5% en de helft voor producten die nog duurder zijn.

Betalingen kunnen plaatsvinden via Amazons one-click systeem. Klanten zijn in dat geval verzekerd tot 1000 in plaats van 250 dollar, mocht met het product wat mis zijn.

Elke betaling wordt onmiddellijk doorgestort naar de betreffende verkoper die ook een e-mail krijgt met de gegevens van de koper. De verkoper is verplicht tot verdere afhandeling en verzending. Handig is dat de kosten daarvan apart staan vermeld.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond