Deel dit artikel
-

American Express in de online reisbranche

American Express en GetThere.com, voorheen Internet Travel Networkgaan samen business-to-business e-commerce oplossingen bieden aan de Amerikaanse zakenreisbranche.

De bedrijven ontwikellen samen een systeem waarmee bedrijven online reizen kunnen boeken. Deel van de overeenkomst is dat American Express een minderheidsbelang neemt in GetThere.com. De service zal begin volgend jaar beschikbaar komen voor Amerikaanse bedrijven en later in 2000 zullen naar verwachting ook klanten uit andere landen terecht kunnen bij GetThere.com.

De verwachting is dat de vraag naar het online boeken van zakenreizen explosief zal stijgen. Een onderzoek van het Amerikaanse onderzoeksbureau Forrester Research voorspelt dat de vraag naar deze diensten in de Verenigde Staten zal groeien van 10 miljard gulden in 1999 naar 72 miljard gulden in 2003.

Gadi Maier, CEO en President van GetThere.com zegt over de samenwerking: "Wij willen onze diensten graag toegankelijk maken voor bedrijven vanverschillende grootte. Daarnaast willen wij internationaal uitbreiden en
profiteren van de kansen die e-commerce aan business-to-business biedt. Het combineren van het merk American Express met de technologie van GetThere.com is een belangrijke stap in die richting."

"American Express is blij dat zij haar zakelijke klanten extra mogelijkheden kan bieden op het gebied van geïntegreerde on-line boekingstechnologieën," aldus Ed Gilligan, President, American Express Corporate Services. "Met onze investering in GetThere.com, dat veel ervaring heeft met deze technologie, zullen wij een belangrijke speler zijn in de toekomstige ontwikkelingen van het soort producten en diensten waar onze klanten om vragen."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond