Deel dit artikel
-

Amsterdam RAI claimt titelrechten Internet in Business

update Een doorstart voor het failliete Media Development Europe , organisator van het Smart Business Event, is voorlopig van de baan. De Amsterdam RAI claimt de titelrechten op het onderdeel Internet in Business en spant hierover een kort geding tegen MDE aan.

De curator van MDE, mr. Poelman, zegt zeer teleurgesteld te zijn in de houding van RAI. De beurs heeft sinds 1997 een minderheidsbelang van 25 procent in zusterbedrijf Electronic Commerce BV, de rechthebbende van de titel Internet in Business. Volgens Poelman vertraagt het juridische conflict de periode van onzekerheid voor de werknemers van MDE. "Vanzelfsprekend heeft RAI het recht zaken te claimen als zij meent daar recht op te hebben", aldus Poelman. "Door ons is diverse malen aangegeven dat wij bereid zijn tot contructief overleg over een gezamenlijke toekomst. De RAI wil echter eerst haar claims toegewezen zien voordat zij wil nadenken over de toekomst".

Poelman betwijfelt of de RAI de titelrechten ook zal uitoefenen als deze aan haar worden toegewezen, temeer daar dit slechts een onderdeel is van het Smart Business Event. Dit bestaat verder uit Mobile & Wireless, Media & Markets en de ICT Career Days. Ed van den Kieboom, directeur van MDE, vermoedt dat de RAI een defensieve lijn volgt. "De RAI organiseert het InterNetworking Event. Dat is vorig jaar zodanig gewijzigd dat het een concurrerende titel is geworden. Wij veronderstellen dat ze Internet in Business als titel niet in leven willen houden. De RAI is in wezen een orgaan met meerdere petten. Ze leven niet alleen van participaties en daaruit voortvloeiende dividenden, maar ook uit de opbrengsten van halverhuur en toegevoegde diensten".

De partijen die momenteel met MDE in gesprek zijn over een doorstart, kijken de kat uit de boom, merkt Van den Kieboom verder op. "Er zit een aantal gegadigden in de pijplijn dat door dit geding wordt afgeschrikt". Curator Poelman houdt wat dit standpunt betreft nog een slag om de arm. "Ik sluit niet uit dat de RAI zelf ook in een doorstart van MDE is geïnteresseerd".

Een woordvoerder van Amsterdam RAI wil niet veel kwijt over het kort geding, 'om de advokaat niet voor de voeten te lopen'. "Wij vragen MDE om eerder gemaakte afspraken na te komen", is het enige commentaar. Het kort geding dient 26 februari bij de arrondissementsrechtbank te Amsterdam.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond