Deel dit artikel
-

ANP zint op overname Jacobs Company

Het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) wil media-distributiebedrijf Jacobs Company in Almere overnemen. Daartoe hebben ze een intentieverklaring getekend. De geplande overname past in de ambitie van het ANP zich te ontwikkelen van persbureau tot een meer marktgericht informatieknooppunt waarin ook de zakelijke markt bediend wordt.

Bedoeling is dat het nieuwe knooppunt nieuws en informatie aan de zakelijke markt gaat bieden en daarbij gebruik maakt van eigen bronnen en bronnen van derden. De geavanceerde technologische infrastructuur van Jacobs Company moet de basis vormen van dat informatieknooppunt.

Jacobs levert in opdracht van uitgevers en andere media-exploitanten nieuws, data en andere informatie aan intranetten en websites. Het noemt zich daarom ’de krantenjongens met misschien wel de grootste krantenwijk’. In de zakelijke markt is steeds meer behoefte aan nieuws op maat, aldus het ANP. In dat kader past de geplande overname van Jacobs Company.

Jacobs Company bestaat tien jaar. Jacobs hoopt dat de overname door het ANP de groei van het bedrijf versnelt. Oprichter/eigenaar Rob Jacobs blijft aan. Hij wordt hoofd ontwikkeling en moet een bruggehoofd vormen tussen de redactie, de it-afdeling en de afdeling verkoop. Volgens Jacobs wil het ANP behalve de traditionele mediamarkt ook de zakelijke markt gaan bedienen.

Klanten van Jacobs (bedrijven, redactie) zelf bepalen op welke wijze nieuwsberichten gepresenteerd worden: dat kan via het intranet, een XML-feed, een HTML-nieuwsbrief of met een in eigen huisstijl opgemaakte webpagina.

Gelijktijdig met de overname van Jacobs door het ANP introduceert Jacobs knipseldienst.nl. Dat is een digitale knipseldienst die met andere knipselkranten gaat concurreren. Met die dienst wil Jacobs de onderkant van de markt gaan bedienen.

Jacobs begon ooit als pure Lotus Notes-bedrijf. Ondernemingen die gebruik maakten van Jacobs-software konden oude artikelen opzoeken in database van Lotus Notes makkelijk terugvinden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond