Deel dit artikel
-

AOL start tien b-to-b marktplaatsen

AOL gaat zich sterker richten op online handel voor het midden- en kleinbedrijf. Het heeft samen met PurchasePro tien nieuwe marktplaatsen opgezet, die onderdeel gaan uitmaken van Netscape Netbusiness . Volgens AOL is online dienstverlening aan het midden- en kleinbedrijf een lucratieve markt.

PurchasePro is een bedrijf dat software levert voor het opzetten van b-to-b marktplaatsen. Tevens beheert het de marktplaats PurchasePro waarop ongeveer 140 duizend bedrijven zaken doen. De samenwerking tussen PurchasePro en AOL dateert van vorig jaar, toen AOL het bedrijf inhuurde voor het opzetten van een eigen marktplaats. Deze is ondergebracht bij AOL onderdeel Netscape.

In januari maakten beide partijen al uitgebreid reclame voor Netscape Netbusiness. Via CNN en Fortune werd getracht het midden- en kleinbedrijf te verleiden om over te gaan tot online handel. Volgens AOL zijn er 25 miljoen kleine bedrijven in de Verenigde Staten, die dit jaar naar schatting voor 120 miljard dollar via internet zullen verhandelen. Toch blijken nog veel bedrijven niets te doen met internet. Volgens analisten van International Data Corp geeft minder dan vijftig procent van de kleine bedrijven aan dat ze internet zullen gebruiken bij hun in- en verkoop.

De tien marktplaatsen die gekoppeld zullen worden aan Netscape Netbusiness zijn opgezet in samenwerking met nieuwe partners zoals Hewlett-Packard, Homestore.com, Broadvision, eFruit (marktplaats voor fruithandelaren) en Spherion. Hewlett-Packard bedient via de HP Business Store op de eigen site al het midden-en kleinbedrijf, maar het bedrijf ziet in de samenwerking met AOL de mogelijkheid om een grotere groep bedrijven te bereiken via de drukbezochte site van Netscape Netbusiness.

AOL 's Netscape Netbusiness zal de concurrentie aan moeten gaan met andere aanbieders van marktplaatsen, waaronder Microsoft dat actief is met bCentral. Onlangs opende Microsoft een Nederlandse versie van bCentral.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond