Deel dit artikel
-

AOL Time Warner maakte 1,09 miljard verlies in vierde kwartaal

AOL Time Warner maakte over het vierde kwartaal van 2000 een verlies van 1,09 miljard dollar. Het zijn met name de onderdelen van Time Warner die zorgen voor het verlies. Dit blijkt uit de eerste gezamenlijke presentatie van de kwartaalcijfers . AOL boekte juist winst en maakte tevens bekend dat het vorig jaar 2,1 miljoen nieuwe abonnees erbij kreeg.

Het zijn de eerste gezamenlijke bedrijfsresultaten die naar buiten worden gebracht door AOL en Time Warner. De fusie werd in december vorig jaar goedgekeurd door de Amerikaanse autoriteiten.

De gezamenlijke omzet groeide met 8 procent naar 10,2 miljard dollar. De grootste stijging in omzet boekte AOL Time Warner in reclame en commercie, in het vierde kwartaal steeg de omzet hierin met 14 procent tot 2,6 miljard dollar. Ook wist het bedrijf contracten te sluiten met drie grote adverteerders (Nortel Networks, Cendent en Compaq), die allen zowel online als offline willen adverteren.

AOL boekte in het vierde kwartaal een winst voor belasting van 365 miljoen dollar, wat in overeenstemming was met de verwachtingen van analisten op Wall Street. De omzet groeide met name door de sterke toename van het aantal abonnees. In totaal verkreeg AOL 3,8 miljard dollar uit abonnementen.

De prestaties van Time Warner waren minder goed. De inkomsten uit de film- en muziekdivisies vielen tegen en daalden respectievelijk 16 en 10 procent.

Met de bezuinigingen die AOL Time Warner onlangs heeft aangekondigd verwacht het bedrijf dat dit jaar per aandeel 25 tot 30 procent meer winst behaald kan worden. Het concern maakte ook bekend dat het CNNfn, dat zakelijk nieuws uitzendt, omgedoopt zal worden tot CNN Money.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond