Deel dit artikel
-

Apple realiseert recordomzet in vierde kwartaal

Apple realiseerde het afgelopen kwartaal opnieuw een recordomzet van 123,9 miljard dollar. De winst kwam uit op 34.6 miljard.

De omzet uit iPhones bedroeg 71,6 miljard dollar tegen 65,6 miljard een jaar eerder.
De omzet uit Macs klom naar 10,8 miljard, maar er werden minder iPads verkocht. De omzet daalde naar 7,2 miljard, van 8,4 miljard.

Wearables, home en accessoires deden 14,7 miljard tegen 13 een jaar eerder.

De omzet uit diensten groeide 26 procent naar 19,5 miljard dollar.

Apple meldde dat er 1,8 miljard actieve Apple apparaten zijn, merendeels iPhone, en dit jaar rekening wordt gehouden met 2 miljard.

Apple is intussen opnieuw het best verkopende smartphonemerk in China geworden, zo blijkt uit bevindingen van twee afzonderlijke onderzoeksrapporten.

Een rapport van Counterpoint Research, dat woensdag werd gepubliceerd, zegt dat Apple in de drie maanden tot december zijn hoogste marktaandeel ooit in China bereikte.

Het marktaandeel bereikte 23 procent in het laatste kwartaal van 2021, vergeleken met 16 procent in dezelfde periode het jaar ervoor.

Apple haalde de Chinese smartphonemaker Vivo in, die 6 procent inleverde.

Dit jaar wordt een groot aantal nieuwe producten verwacht, waaronder een iPhone SE met 5G, een vernieuwde iPad Air met A15-chipset, snellere iMacs en en nieuwe Mac Mini. Zoals elk jaar wordt een aantal producten in maart gelanceerd, de nadruk ligt op het najaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond