Deel dit artikel
-

Bacardi lanceert telefoon met messengerdiensten

De site Partyscene.nl en rum-merk Bacardi gaan mobiele telefoons verkopen waarop instant messaging programma's kunnen draaien. Hiermee richten de partijen zich op het jonge uitgaanspubliek. Volgens Partyscene is het nog even afwachten hoe de respons op de actie zal zijn. M-Channels , een ontwikkelaar van mobiele internetdiensten, zet de dienst in de markt. M-Channels denkt "duizenden" apparaten in Nederland te kunnen verkopen.

Luc Grol van M-Channels is blij met de primeur. "Terwijl grote partijen alleen nog maar vergaderen over mobiele telefonie met messengerdiensten, komen wij nu al op de markt." Het bedrijf Splendo, ontwikkelaar van een Instant Messenger voor mobiele GPRS toestellen, maakt de koppeling met de messengerdiensten mogelijk.

De toestellen, met een Partyscene-look of een Bacardi-uiterlijk, gaan 250 euro kosten. Een flinke prijs voor jongeren. "Maar daar krijgt men wel een abonnement en een pda-achtig apparaat voor terug", zegt Kim van der Does van Partyscene. "De prijs ligt wel in de lijn van andere toestellen."
De toestellen zijn alleen beschikbaar voor jongeren van achttien jaar en ouder; de naam van drankmerk Bacardi staat gebruik voor jongeren in de weg. Ook stelt Vodafone geen abonnementen ter beschikking voor jongeren onder de achttien.

Partygangers die de mobiele telefoon gebruiken, kunnen op elk moment direct contact zoeken met andere gebruikers van het mobiele telefoontje in de uitgaansscene. Het is ook mogelijk berichten uit te wisselen via internet. Iedere abonnee heeft naast de uitgaansinformatie ook toegang tot de portal op MChannels.tv.

Deel dit bericht

5 Reacties

willem

Dat zullen de telco's leuk vinden, als dit gaat aanslaan zal het aantal SMSjes flink gaan afnemen enals de telco's ergens aan verdienen…

Jasper

Ja da's waar. Aan de andere kant reken je dadelijk af per verzonden/ontvangen byte, dus dat zal op zich nog wel goed zijn voor de operators. Maar heb je het apparaat gezien waarmee ze het introduceren? Jammer dat het een zwart/wit apparaat is, want binnenkort komen de nieuwste PDA met belfunctionaliteit op de markt en dan wil niemand die Motorola meer. Voor nu een gemiste kans.

bRein

De messenger applicatie voor je Motorola Accompli kan je ook gewoon gratis {downloaden; http://www.mordax.com/ }

Karlijn van den Berg

Waar kan je dat downloaden dan?

Jeroen

De motorola accompli is voorlopig de enige gecombineerde PDA/Mobiele telefoon op de markt. De accompli is geen zwart-wit toestel maar heeft grayscales, dus de images op het display (240 x 236) zien er perfect uit. Zo ook de interface van de messenger. Er zijn nu een aantal handset-fabrikanten die introductiedatums afgeven, maar vergeet niet dat deze toestellen eerst nog een maandenlange test ondergaan op het netwerk van de operators die hem willen subsidieren. Zo is bijvoorbeeld de Nokia 7650 nog niet eens door Vodafone getest. En ja, je kan hem gratis downloaden maar de Bacardi messenger is ook gratis.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond