Deel dit artikel
-

BBC onthult mobiele strategie

De BBC heeft een plan gelanceerd waarin de plannen op het gebied van mobiel uiteen worden gezet. In de nota staat onder meer dat de BBC van plan is om met een eigen browser voor mobiele content te komen. Verder gaat de BBC binnenkort eindelijk zijn archief digitaal ontsluiten en programma's via internet ter beschikking stellen.

Op mobiel gebied is de BBC van plan om met 'on demand' (vrij vertaald: op aanvraag) diensten te komen, zo stelt het Britse New Media Age. De strategie gaat verder vooral uit van mobiel browsen en van user generated content (wat betekend dat mensen dus ook zelf content kunnen gaan aanleveren). Verder zal de BBC komen met een interactieve speler voor op de mobiele telefoon. Deze wordt momenteel uitgebreid getest en zal mensen ook in staat stellen om bijvoorbeeld programma's of fragmenten op te nemen die later op de mobiele telefoon kunnen worden afgespeeld.

Bij 'on demand' zullen mensen ook toegang krijgen tot de 'rijke' archieven van de BBC.  Het idee om het archief van de BBC digitaal open te stellen komt nog uit de koker van Greg Dyke die vroeger de leding over de BBC had, maar vanwege een schandaal moest aftreden. De BBC heeft dat archief, dat de creative archive heet, deze week voor het eerst gedeeltelijk opengesteld.

Verder moet content die thuis beschikbaar is ook beschikbaar zijn op de mobiele telefoon, zo redeneert de BBC. Angel Gambino, mede-verantwoordelijk voor de nieuwe strategie van de BBC vindt dat mensen als ze de deur uit zijn ook gewoon de BBC moeten kunnen vinden door bijvoorbeeld programmagegevens of beelden op te vragen met een mobieltje. Behalve beelden zullen op korte termijn ook audioclips en hele uitzendingen van BBC Radio via het mobieltje op te vragen zijn. Sommige content zal eerst 7 dagen gratis te beluisteren en bekijken zijn. Verder is de BBC ook van plan om meer lokale content te gaan maken. Daarbij zullen umts en gprs een belangrijke rol spelen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond