Deel dit artikel
-

BBC wil minder online video

Minder online video’s en meer aandacht voor kwaliteit. Dat is wat de interactieve nieuwsbaas van de BBC wil. “Video moet écht iets toevoegen aan de tekst. Heel vaak is dat nog niet het geval.”

"Als mensen een nieuwsverhaal lezen waarin staat dat Groot-Brittannië honderd nieuwe tanks koopt voor de oorlog in Afghanistan, en ze vervolgens op een bijbehorende video klikken waarin een verslaggever precies hetzelfde zegt, wekt dat irritatie op. De kijker heeft dan het gevoel zijn tijd verknoeid te hebben," zegt Pete Clifton. Hij sprak op de conferentie ‘The Future of News' in Londen.

Clifton geeft toe dat de BBC vaak zulke video's bij nieuwsverhalen zet. "We hebben honderden video's op de nieuwssite gezet, en heel vaak voegen ze niets toe aan de tekst." Hij wil het beter gaan doen bij de BBC. "Wij moeten minder video's op de site zetten. Maar áls we een video bij een verhaal zetten, moet deze écht toegevoegde waarde hebben."

Embedded video's
Niet alleen de inhoud van video's is van belang, geeft Clifton toe. Ook de wijze van presentatie kan een verschil maken. De omroep heeft goede ervaringen met ‘embedded video's', video's die ín een verhaal zijn opgenomen en niet in een aparte videospeler worden afgespeeld.

De embedded video's trekken de meeste kijkers, blijkt uit een experiment van de BBC. Zo'n veertig procent van de lezers van een verhaal mét embedded video, kijkt naar het filmpje. Ter vergelijking: naar ‘normale', niet embedded video's op de site, kijkt zo'n twee procent van de lezers van een nieuwsverhaal.

 

Deel dit bericht

2 Reacties

Harrie

Paar opmerkingen: - FTV heeft er ook een handje van de ANP tekst onder de beelden op te zeggen. Kwestie van betere redactie gaan voeren. - Embedded video IN de nieuwspagina, die meteen afspeelt zorgt uiteraard voor veel meer verkeer, in plaats van een aparte popup die men moet oproepen. De vraag is of je hiermee de bezoeker niet meteen de video teveel opdringt. 

Harald

Volgens mij zit het toch wat genuanceerder in elkaar dan je op het eerste gezicht leest. Met embedded player bedoelen ze m.i. artikelen waarin een link met thumbnail staat naar een video. Zie ook:  http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/6908946.stm En met niet embedded wordt m.i. in de tekst een video zonder gerelateerd artikel bedoeld, zoals hier:  http://news.bbc.co.uk/1/hi/video_and_audio/default.stm  Als je op deze manier ernaar kijkt, zijn de grote verschillen in kijkcijfers (2% vs. 40%) beter te begrijpen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond