Deel dit artikel
-

Bedrijfsgeheimen AOL naar Disney

America Online is ontstemd over het feit dat concurrent Walt Disney vertrouwelijke informatie over het bedrijf heeft ontvangen. De bedrijfsgeheimen zijn uitgelekt via een e-mail. De zaak kwam afgelopen weekend aan het licht, Amerikaanse nieuwssites maakten er gisteren melding van.

Walt Disney heeft toegegeven dat het bedrijf de vertrouwelijke informatie van AOL heeft ontvangen. Het zou gaan om strategieën die AOL wil hanteren bij het aangaan van concurrentie met televisienetwerken, en ook met zenders als ABC, het station dat in handen is van Walt Disney. Bovendien zou er in de e-mail ook details staan over de contracten die AOL aan het voorbereiden is om interactieve televisie te gaan aanbieden.

De e-mail werd doorgestuurd door een advocaat van Walt Disney die de gegevens bij de Federal Communications Commission (FCC) inzag. Dat is toegestaan, concurrenten mogen elkaars gegevens daar inkijken, er geldt een geheimhoudingsplicht voor de direct betrokkenen. De advocaat van Walt Disney besloot echter de informatie via e-mail door te sturen naar twee lobbyisten van Walt Disney die in Washington actief zijn. Deze hadden de geheimhoudingsverklaring niet ondertekend.

Disney stelde dat de informatie die de twee medewerkers onder ogen hadden gekregen "niet nieuw" was. Het concern heeft overigens de afgelopen periode kritiek geleverd op de samenvoeging van Time Warner en AOL, aangezien het in de nieuwe combinatie een grote bedreiging ziet voor de eigen activiteiten. De FCC bekijkt nu of er sancties tegen Disney afgekondigd moeten worden. AOL heeft hier niet om verzocht, het bedrijf wil wel dat Disney geen inzage meer krijgt in de vertrouwelijke documenten die het aan de FCC stuurt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond