Deel dit artikel
-

Belcompany: omzet uit ringtones 1,5 miljoen euro

Belcompany haalt jaarlijks 1,5 miljoen euro omzet uit ringtones, wallpapers en soortgelijke diensten. De omzet die via internet wordt behaald is gelijk aan de omzet van vier normale Belcompany filialen. Belcompany heeft nu in totaal 128 filialen, maar dat moeten er voor het einde van het jaar 140 zijn. Dat zegt Ginus Tiemessen, algemeen directeur van Belcompany.

Volgens Tiemessen heeft internet de potentie om bijna net zo belangrijk te worden als de fysieke winkel. Hij verwacht dat binnen enkele jaren 45 procent van de mobiele telefoontoestellen wordt verkocht via het internet en 55 procent op de winkelvloer. “In potentie zal het model er zo gaan uitzien.”

Belcompany is met drie sites actief op internet: Telecomadvies, Telefoonkopen en Belcompany.nl. Tiemessen merkt op dat internet ook voor Belcompany een steeds belangrijker verkoopkanaal wordt. “De omzet op internet groeit op dit moment ook het hardst,” zegt hij. 

Behalve ringtones en wallpapers is Belcompany ook van plan om muziek te gaan verkopen. “Daarvoor praten we nu met de OD2's van deze wereld maar we hebben ook direct contact met de vier grote platenmaatschappijen,” vervolgt Tiemessen. “Muziek wordt een hele belangrijke pijler voor ons.”

De algemeen directeur van Belcompany zegt zich ook te kunnen voorstellen dat Belcompany straks met een mobiel toestel komt waarop de nieuwe cd van Marco Borsato al geinstalleerd is. “Ik denk alleen niet dat wij die content exclusief kunnen bieden. Je kan het wel gebruiken voor een promotie-actie, maar Borsato volledig claimen (Belcompany heeft een langdurige overeenkomst met Marco Borsato gesloten), zullen wij nooit doen.”

Hij denkt dat content een belangrijke productgroep gaat worden binnen Belcompany. “Je ziet dat content op de mobiele telefoon steeds belangrijker wordt. Vroeger kon je alleen maar sms'en met zo'n toestel. Moet je kijken wat er nu allemaal mogelijk wordt. Denk aan mobiele muziek. En denk straks ook aan televisiebeelden op je mobieltje.”

Belcompany verkoopt circa 20 procent van alle mobiele telefoontoestellen en telefoonkaarten in Nederland. In Nederland worden er jaarlijks tussen de 3 en 4 miljoen mobiele toestellen verkocht.  Belcompany denkt nog na over verdere productdiversificatie. “We verkopen nu bijvoorbeeld ook al navigatiesystemen. Je ziet dat apparaten ook steeds meer naar elkaar toegroeien.”

Op de vraag of Belcompany ook van plan is de psp's (Playstation portable) van Sony te gaan verkopen, antwoordt Tiemessen bevestigend. “Ja gamen is ook een markt waar wij wel wat in zien.” Wat bijna niemand weet, is dat Belcompany ook foto's afdrukt. “Ja, dat zijn er ongeveer 6000 per maand. Dat is niet veel. De gemiddelde klant laat er 100 afdrukken. Dus dat betekent dat we voor ongeveer 60 klanten daarmee in de weer zijn.”

Verder vertelde Tiemessen dat Belcompany van plan is om de Nokia-store aan de Munt om te gaan bouwen en er een Belcompany van te maken. Tiemessen zou het liefst hebben dat het een pilot-store wordt waar toekomstige winkelconcepten kunnen worden uitgeprobeerd. Vraag is echter of hij daarvoor toestemming krijgt van Macintosh, het moederbedrijf van Belcompany. “Dat ik er een Belcompany van wil maken, daar zullen ze bij Macintosh geen moeite mee hebben. Maar of ze het er mee eens zijn dat ik er ook gelijk een showcase van  wil maken, weet ik nog niet”, vervolgt Tiemessen. De ombouwoperatie moet op 1 juli 2005 in gang worden gezet en moet afgerond worden voor de bouwvak.

Tot slot wist Tiemessen nog te vertellen dat Belcompany van plan is om het shop-in-a-shop-principe in te voeren in de Bijenkorf. Volgens Tiemessen is dat nog onder voorbehoud. “Het is nog niet 100 procent zeker dat dat doorgaat. De Bijenkorf moet het contract namelijk nog tekenen,” stelt Tiemessen. Belcompany zou de eerste shop-in-a-shop-winkel willen vestigen in het filiaal van de Bijenkorf in Amsterdam. Daarna zouden Rotterdam en Den-Haag moeten volgen. “We willen het vooralsnog bij drie vestigingen houden. Het gaat tenslotte om een pilot.”

Deel dit bericht

1 Reactie

android

Tegenwoordig verdienen ze niks aan!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond