Deel dit artikel
-

‘Belcompany verkiest smartphones boven TomTom’

Telecomretailer BelCompany heeft besloten de verkoop van navigatiekastjes als bijvoorbeeld TomTom te staken. Navigatie heeft zich inmiddels verplaatst naar de smartphones.

Navigatie op smartphones heeft pnd’s uit de schappen bij de grote retailer verdreven.

De markt van navigatiefabrikanten is onderhevig aan verandering. De smarthphones verdringen de noodzaak voor losse pnd’s nu grote spelers als Nokia en Google bieden gratis mobiele navigatiediensten.

Google lanceerde voor de Verenigde Staten eerder een gratis mobiele navigatiedienst met spraakherkenning. Met deze aanval op de navigatiemarkt moest de koers van TomTom het toen ontgelden, net als met de aankondiging van Nokia om gratis mobiele navigatie aan te gaan bieden. De navigatiedienst van TomTom daarentegen is alleeen tegen betaling te krijgen.

Bij BelCompany zijn de kastjes nog tot 19 juli te verkrijgen. Daarna zal de winkel de consument een smartphone aanraden voor navigatiedoeleinden. Deze zouden vandaag de dag goed genoeg ontwikkeld zijn om de taak van pnd’s over te nemen.

Deel dit bericht

9 Reacties

Bob

Wow, wat een slechte zet. Ik koop nog steeds tomtom's omdat ik het irritant vind dat als ik wil bellen ik de navigatie kwijt ben.  Misschien moeten ze bij andere winkels ook maar geen tvs meer verkopen want tv kijken kun je ook op een telefoon.

Paul Hottinga

Aparte keuze, veel mensen hebben nog geen smartphone en willen gewoon een simpel kastje voor de navigatie. Er moet toch nog gewoon een doelgroep zijn om navigatie apparatuur aan te verkopen?

ikke

wie zegt dat je de navigatie kwijt bent als je belt. Op mijn nokia 5800 doe ik dat perfect samen, en dan nog eens gratis ook!

Marco van der Lingen

Belcompany slaat hier compleet de plank mis. PND's worden nog steeds veel verkocht en hier zal niet veel verandering in komen. De simpele usecase is king. Belcompany mist zo de ontwikkeling van de connected pnd's die dataverkeer in het buitenland al opgelost hebben. Basisnavigatie kan op een goede smartphone maar er is ook veel troep op de telefoonmarkt. Maar denk dat het belangrijkste is dat belcompany telefoons willen verkopen omdat ze daar het meeste aan verdienen niet omdat de klant dan het beste product krijgt. De naam zegt het al BELcompany 🙂

Eylard Wurpel - wingmate

Kan iemand mij bijvoorbeeld vertellen:1. hoeveel TomTom's de BelCompany jaarlijks verkoopt, 2. wat dit als percentage van total sales is, 3. wat de marge is en 4. hoe dit zich verhoudt t.o.v. de marge van de andere producten? Misschien is de impact op omzet en winst namelijk minimaal en kan het de winst zelfs ten goede komen, bovendien kunnen ze zich meer richten op hun core producten en diensten. Maar aangezien alle reacties hierboven aangeven dat het een slechte keuze is, kunnen ze geheid al mijn vragen beantwoorden…

Tom

Als Belcompany veel Tommetjes zou verkopen dan zou het product natuurlijk niet geschrapt worden heren….

Edwin

De vraag is ook.. wat is het echte persbericht, en wat is er allemaal bij gehaald om hier een nieuwsbericht van te maken. Zoals Eylard aangeeft zijn er genoeg argumenten te bedenken waarom het voor BC geen interessant product is te verkopen, dat zegt niets over het gebruik en de voordelen van een PND tov een mobiel.

harry

Navigatie op de mobiel is gewoon beter, vindt belcompany: 'Onze visie is nu dat navigatie op de mobiele telefoon de toekomst heeft.'' en:Volgens het bedrijf neemt de verkoop van navigatiesystemen de laatste maanden steeds verder af .   http://www.parool.nl/parool/nl/30/ECONOMIE/article/detail/303281/2010/07/01/Marktleider-stopt-de-verkoop-van-TomTom.dhtml

Manon Verschuren

Ik snap dat wel van Belcompany, ik heb sinds kort zelf een smartphone waar navigatie op zit. Dit is niet eens een heel duur toestel, namelijk de HTC Wildfire voor nog geen 250 euro, maar heeft wel gratis navigatie! Ik geloof dat dit soort toestellen beter zullen gaan verkopen dan TomToms en mede daarom ben ik ook de website http://www.wildfire-htc.nl begonnen waar ik informatie over deze smartphone en de navigatie mogelijkheden op beschrijf.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond