Deel dit artikel
-

Bertelsmann wil van AOL Europe af

De Duitse mediagroep Bertelsmann AG , onder andere eigenaar van winkel Bol.com , wil van haar aandeel in AOL Europe af. Volgens de Suddeutsche Zeitung willen de Duitsers hun vijftig procent aandeel verkopen, waarschijnlijk aan AOL zelf. Naar verluidt wil Bertelsmann zo'n 15 miljard Duitse mark voor het aandeel hebben.

Bertelsmann heeft nog niet officieel gereageerd op de aanstaande verkoop. Tegen persbureau DPA verklaarde Bertelsmann-baas Thomas Middelhoff wel dat een online-dienst zoals AOL simpelweg niet tot de core-business van zijn bedrijf behoort. Achter een eventuele verkoop steekt wel enige logica; AOL is immers gefuseerd met Time Warner, een directe concurrent van Bertelsmann. AOL Europe heeft 3,8 miljoen leden. Ter vergelijking; AOL Amerika heeft er 22 miljoen.

De verkoop moet in maart al voltooid zijn. Dat kan iets vertraagd worden als Bertelsmann voor een andere oplossing kiest: Het is mogelijk dat 35 á 40 procent van de aandeeln rechtstreeks naar AOL-chef Steve Case gaan, een persoonlijke vriend van Middelhoff. De resterende 10 tot 15 procent zou dan naar de beurs gaan. Het geld dat vrijkomt zou Bertelsmann kunnen gebruiken om muziekmaatschappijen Sony of Universal te kopen.

Met de fusie van AOL en Time Warner gaat het overigens nog niet denderend. Sinds de bekenmaking van de samengang zijn de aandelen met dertig procent gekelderd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond