Deel dit artikel
-

Beursgang moet Google enkele miljarden opleveren

Een aandeel Google moet tussen de 108 en 135 dollar gaan kosten. Dat blijkt uit gegevens die Google bij de Securities and Exchange Commission (SEC). Het zoekmachinebedrijf hoopt met de beursgang die binnenkort moet volgen maximaal 3,3 miljard dollar op te halen.

Google is van plan om circa 24,6 miljoen aandelen uit te geven bij de beursgang en krijgt waarschijnlijk de tickercode GOOG. Verder blijkt uit de SEC-filing dat er een onderzoek van de SEC loopt tegen David Drummond. Hij is 'general counsel' (een soort raadsman, redactie) bij Google. Drummond zou bij een vorige werkgever de zaken te rooskleurig hebben voorgesteld. Met zijn huidige werk bij Google heeft het onderzoek niets te maken, aldus Google.

In het SEC-document van Google staan ook winst- en omzetcijfers. In het eerste halfjaar van 2004 wist Google een winst te maken van 143 miljoen dollar op een omzet van 1,35 miljard, zo blijkt uit de door Google verstrekte gegevens.

Veel mensen volgen de Google-beursgang met argusogen. Het bedrijf hield zich tot voor kort erg op de vlakte over de beursplannen. Daardoor is er gedurende lange tijd driftig gespeculeerd hoeveel Google nu precies waard is. Forrester-baas George Colony heeft de beursgang nog geprobeerd te 'dehypen.' Maar dat lijkt niet helemaal gelukt.

Deel dit bericht

3 Reacties

wiseguy

pieper for biljonair!!!!!!

Joost

@ Wiseguy, Ik proef enig cynisme: volgens mij volledig onterecht. Als Pieper aandelen Google heeft en er zoveel geld uit zou weten te slepen dan heeft Pieper slim geinvesteerd, mijn complimenten, ik zou willen dat ik die kans had gehad.

Willem Voogd

268.000.000 shares, marktwaarde $36.300.000.000 bij koers van $135, met een winst van $143.000.000. Dat is een koers/winst verhouding van 253. Lijkt me toch weer aardig in de buurt van een zeepbel te komen. Zeker nu ze kwa technologische voorsprong zullen gaan inboeten. Ik zie niet dat de winst in de komende 3 jaar za ver-25-voudigen, wat zo'n koers nog een beetje acceptabel maakt. Wanneer de koers zakt naar $6 komt het wat beter overeen met de normale economische wetten… Ik wens de mensen veel plezier met hun aandeel google, maar ik denk dat je beter een avondje kan gaan stappen dan een aandeeltje google te kopen, je hebt er langer plezier van en je doet tenminste nog echt iets om bij te dragen aan economische groei….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond