Deel dit artikel
-

Bibit breidt opnieuw aantal betaalmogelijkheden uit

Online betalingsfacilitator Bibit komt met een drietal nieuwe services op de markt. Met KPN Mobile gaat het wap-betalingen verzorgen, daarnaast zullen er invoice- en Electronic Bill Presentment & Payment (EBPP) komen. Op termijn zullen deze vormen veertig procent van het betalingsverkeer voor hun rekening nemen, verwacht directielid Martijn Hovinga.

Ook liet Hovinga doorschemeren serieus op zoek te zijn naar buitenlandse partijen, waarmee Bibit zich kan versterken. Het bedrijf is nu met een fysiek kantoor vertegenwoordigd in vijf landen. "Maar we hebben klanten in meerdere landen. We zijn bijvoorbeeld in Scandinavië niet fysiek aanwezig." Binnen afzienbare tijd verwacht Hovinga een overeenkomst met een buitenlandse partij aan te kunnen kondigen. Bibit heeft kortgeleden een tweede ronde investering van twintig miljoen euro gekregen van de Continuum Group.

Samen met KPN Mobile ontwikkelde Bibit betaalmogelijkheden voor Wap. CEO van Bibit, Joost Schuyff: "We verwachten dat er vele nieuwe toepassingen zullen ontstaan die hiervan gebruik gaan maken." De eerste die hiermee aan de slag gaat is webwinkel Hot Orange .

Ook bestaat er volgens Hovinga grote belangstelling voor EBPP. Hierbij kan de klant via het web een compleet overzicht krijgen van de rekeningen, en vanaf die pagina kunnen betalingen voldaan worden. Eventueel kunnen de gegevens ook per mail verzonden worden. "Het leuke hiervan is dat er bijvoorbeeld een enquete of een simpele vraag meegestuurd kan worden, om zo tot een 1to1-relatie te komen." Voor deze dienst werkt Bibit samen met incassobureau Intrum Justitia.

55 procent van de Europese Internetbetalingen verloopt volgens Bibit via een creditcard. Een kwart verloopt offline, bjvoorbeeld via een acceptgiro. Slechts drie procent verloopt via de zo groot aangekondigde SET-standaard. Het neerzetten van een betaalstandaard is volgens Hovinga dan ook "vruchteloos". "De diversiteit van betalen wordt alleen maar groter. Hoe meer mensen, hoe meer voorkeuren."

Deel dit bericht

1 Reactie

Yuri van Geest

Bibit lijkt goed bezig te zijn. Wellicht is het interessant om te kijken naar de nieuwe en opkomende betaalmethoden welke Bibit wellicht ook snel zal incorporeren in hun 'syndicated' eCommerce payment solution. Voorbeelden zijn:PayPal/Confinity (sterk opkomend en steun vanuit meerdere multinationals)YahooiPinQpassCha Ook zijn er recentelijk methoden bedacht die de kracht en nadelen van een VISA of andere creditcard maatschappijen nuanceren. Deze methoden maken gebruik van de telefoonrekening om bepaalde transacties te verrekenen. 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond