Deel dit artikel
-

Bitmagic failliet verklaard

Woensdagmiddag is Bitmagic definitief failliet verklaard. De rechter-commissaris en de bewindvoerder restte deze week niks anders, nadat bleek dat het bedrijf niet aan de betalingen van bijvoorbeeld salarissen kan voldoen. Directeur Michiel Frackers zag het deze week al somber in.

De elf overgebleven medewerkers zijn hun baan kwijt. Dat ook de aandeelhouders hun investeringen al kunnen afschrijven, weerspreekt Frackers: Voorlopig is alleen de Nederlandse NV failliet. Pas als de assets van de Bitmagic Corporation – de nog niet failliete moedermaatschappij – niet verkocht worden, moeten zij hun investering afschrijven. Frackers vertrekt binnenkort naar de VS om de resten van de onderneming zo goed mogelijk te verkopen.

Hoewel de moeder-organisatie dus nog niet officieel failliet is, zijn ook die activiteiten inmiddels gestaakt. Hier in zitten ook de meest waardevolle assets van het bedrijf.
Als er een definitief faillissement is, wordt de kans groter dat de overblijfselen ook verkocht worden. Hoeveel dat moet opleveren, durft Frackers niet te zeggen: "Wat de gek er voor geeft. Het zou leuk als de aandelen worden overgenomen door een bedrijf dat zelf aandelen van enige waarde heeft, dan hebben investeerders en personeel toch nog iets". Vijftien procent van de aandelen is in handen van het personeel, ongeveer 33 procent is van Frackers. De rest is verdeeld onder de investeerders, waaronder Roel Pieper, Amstelvision en Felipe Rodriguez.

Deel dit bericht

6 Reacties

dre

Het is weer zover, weer een bla bla figuur die het niet gemaakt heeft. Francisco heeft met zijn verhalen duidelijk gemaakt dat de heer MF alleen maar uit zijn nek akn lullen maar niet kan ondernemen. Dre

Janneke

Dat pleit Van Jole niet vrij. Zelf is ie ook maar een bla bla figuur. Per slot van rekening is het zijn idee dat niet levensvatbaar is gebleken.

Teun van Essem

psst, pssst, Groot Nieuws: wederom blijkt dat e-premier Roel Pieper wel degelijk invloedrijk is : iedere club waar hij met geld van anderen inzit gaat over de kop. Weet iemand een Pieper investering die wel wat geworden is ? Jammer dat hij niet publiceert welke traded aandelen hij koopt; een meer zekere short bestaat denk ik niet ! :-)))) Roel, wat minder arrogantie en wat meer waardering voor echte ondernemers die iets kunnen zou je sieren!

Hans

Waarom Roel Pieper hier nu weer bij moet worden gehaald. De man heeft nu eenmaal een X aantal investeringen gemaakt, zeker met de gedachte dat een klein aantal maar succesvol wordt.Toen BitMagic werd opgericht was alles mogelijk, ik denk dat je niet echt geniaal hoeft te zijn dat zeker het laatste halfjaar het een kwestie van tijd was, wanneer BitMagic failliet zou gaan. Ze hadden niet voor niets de focus al omgegooid toen B2B een trend werd e.d. Toch denk ik dat het initiele idee niet eens zo slecht was…

Rene Scholte

Dit is zo conform wat verwacht werd dat het eigenlijk al geen nieuws meer is.

Barry Hendriks

BitMagic een van de vele .com luchtbellen. Van Jole moet ook een keer zijn verantwoordelijkheid nemen. Hij waait met alle winden mee. Zag je hem laatst bij B&W, 3 jaar geleden de ambassadeur van Internet en nu gelooft hij niet in Internet.Voor Michiel vind ik het sneu, hij heeft immmers er erg veel werk inzitten. Tja, Pieper, sprakeloos (L&H), mischien zijn tolpoortjes meer zijn gebied dan de .com industrie.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond