Deel dit artikel
-

Bitmagic op rand van faillissement

De aangestelde bewindvoerder van Bitmagic overlegt met de rechter-commissaris of de surseance van betaling omgezet dient te worden in een faillissement. De surseance werd deze week gevraagd en verleend aan de Nederlandse tak van Bitmagic. Ook voor het Amerikaanse moederbedrijf moet worden gevreesd. Directeur Michiel Frackers: "Het ziet er niet goed uit".

Bitmagic had op 1 juni een eigen deadline gesteld voor onderhandelingen met eventuele kopers in Amerika. Daar is niks uitgekomen. Wel is overleg met een onbekende partij in 'een vergevorderd stadium', maar ook hier is nog onduidelijk welke richting het opgaat. Frackers: "Het kan nog links- en rechtsaf gaan. Het is moeizaam."
Het is goed denkbaar dat eventuele kopers eerst een faillissement afwachten, om zo de prijs te drukken. Eerder dit voorjaar liet Frackers al doorschemeren een overname door een grote partij wel te zien zitten. "Voor een klein softwarebedrijf is het nu eenmaal lastig om aan grote bedrijven te verkopen".

Eerder dit jaar zei Frackers al dat er niet genoeg in kas zit om tot winst te komen. Dus was er nog een financieringsronde nodig, maar daar kwam niets uit. Hoewel de Amerikaanse moeder-organisatie nog draait, geeft ook Frackers toe dat er problemen zijn: "Het ziet er helemaal niet goed uit op dit moment."

Hoewel het de Amerikaanse markt is die problemen geeft, is er bewust gekozen om juist de Nederlandse dochteronderneming in surseance te laten gaan. "Hier zitten de meeste kosten. In de VS hebben we alleen een verkoopkantoor. Na de ingestorte handel steekt Frackers de hand in eigen boezem: "Ik wilde zo nodig naar de VS, maar dat is leuk zo lang het goed gaat. Wat nu gebeurt met de Nederlandse vestiging is te wijten aan wat er met ons in Amerika gebeurt".
In Europa bestaan nog geïnteresseerden voor de player die Bitmagic bouwt, in Amerika is de vraag vrijwel nihil.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond