Deel dit artikel
-

Blof komt met eigen 3D-wereld voor fans

De band Bløf onthult in september tijdens het Picnic-evenement in Amsterdam een eigen 3D-omgeving voor zijn fans. De nieuwe cd dient als sleutel voor toegang tot de webbased omgeving.

Dat meldt toetsenist Bas Kennis in een interview op de Picnic-site. De organisatie meldt dat de Zeeuwse band tijdens de conferentie voor het eerst een preview zal geven van de zogeheten Pickering Player, vernoemd naar The Pickering House, een landhuis bij het Ierse Dublin waar de nieuwe Bløf-cd ‘Oktober’ is opgenomen.

Liefhebbers van de band kunnen rondlopen in de virtuele versie van het huis. Daar is allerlei extra content te vinden. Het wordt bijvoorbeeld mogelijk de opname van liedjes terug te kijken over de schouder van de zanger, aldus Kennis.

Pionier met OpenDisc

Het opnameproces is gefilmd vanuit meerdere hoeken door acht camera’s en valt in 3D terug te beleven via The Pickering Player. Deze webbased wereld gaat voor de Bløf-fans open als ze de nieuwe cd in hun computer stoppen. De originele cd bevat technologie van OpenDisc en dienst zo als een virtuele sleutel. Ook op de vorige Bløf-cd Umoja OpenDisc-technologie toegepast voor onder meer extra’s downloads, podcasts en een video-interview.

Bløf is niet de enige Nederlandse band die de OpenDisc-technologie inzet voor het aanbieden van online bonusmateriaal. Ook De Dijk en Anouk deden dat eerder.

Basgitarist Peter Slagen zegt op de eigen bandsite: "Sinds Umoja beschouwen we onszelf een beetje als pioniers op het gebied van Opendisc. Wij zijn lang nietde enigen die er gebruik van maken, maar we willen het wel op een ander niveau tillen, want de mogelijkheden zijn enorm en zoveel groter dan de toepassingen die we tot dusver gebruikt hebben."

Voor de 3D-wereld werkte Bløf samen met Streamline Studios en Paladin Studios. "Deze bedrijven ontwikkelen normaal gesproken voor games. Voor hen was het geweldig om zo de muziekwereld te leren kennen."

Downloads leveren weinig op

Volgens Bas Kennis koopt het Bløf-publiek nog relatief vaak cd’s. Maar de grootste inkomstenstroom komt voor de band van optredens. De opbrengsten uit verkopen van downloads vallen volgens hem nog tegen. "We zijn ook aanwezig op YouTube en Hyves, maar onze fans vinden nog niet zo snel hun weg naar deze nieuwe fenomenen als je zou verwachten."

Bløf is altijd erg actief geweest op internet. In 1995 had de band al een eigen website. De band gebruikt internet tegenwoordig ook om op afstand nieuwe studiomixen van nummers te downloaden en te keuren. Bas Kennis presenteert de 3D-omgeving op donderdag 25 September. Hij is ook spreker tijdens een andere Picnic-sessie over de toekomst van de muziekindustrie en internet op dezelfde dag.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond