Deel dit artikel
-

Boer & Croon neemt online ontwikkelaar GX over

Boer & Croon Strategy and Management Group heeft het Nijmeegse GX overgenomen. GX fuseert met NeXtrategy , een vorig jaar door Boer & Croon opgerichte e-business consultancy die is gevestigd in Amsterdam.

De nieuwe combinatie heeft vijftig personeelsleden: twintig van NeXtrategy en dertig van GX. Boer & Croon heeft een aandeel van zeventig procent in het nieuwe NeXtrategy. Het kantoor van GX blijft gewoon in Nijmegen. "We zien voordelen in beide locaties", zegt Peter Kustermans, managing partner van NeXtrategy. De Katholieke Universiteit is een belangrijk pluspunt van Nijmegen.

"Ik kan me voorstellen dat we uiteindelijk naar meer vestigingen toegaan", zegt Kustermans. Hij denkt aan een extra Nederlandse vestiging en eventueel een in het buitenland. "Daar zijn wel plannen voor, maar niet concreet genoeg om nu naar buiten te brengen", zegt Kustermans. Boer & Croon heeft eerder een formule geïnternationaliseerd voor executive interim management. "Dat kan helpen NeXtrategy breder van de grond te krijgen."

Volgens Kustermans is het samengaan van NeXtrategy en GX "een fusie van twee sterk complementaire bedrijven". NeXtrategy richt zich op strategie en organisatie. GX houdt zich bezig met technologie en implementatie, met de nadruk op content management, e-learning, gaming en webenabled procesmanagement.
"We vonden het belangrijk de klant niet alleen te kunnen inspireren, maar daar ook iets mee te doen", motiveert Peter Kustermans de overname. NeXtrategy en GX werken al enige tijd nauw samen, onder andere in VI Planet, de voetbalportal van Planet en Voetbal International. Kustermans noemt GX een bedrijf dat denkt vanuit architectuur en meer doet dan alleen code genereren.

Andere opdrachtgevers van NeXtrategy zijn onder andere America Online, Mercedes-Benz, Weekbladpers Groep en de Europese Commissie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond