Deel dit artikel
-

Breedband in de VS in meerderheid

Amerikaanse Internetters met een breedbandverbinding hebben in januari meer tijd online doorgebracht dan internetters met een inbelverbinding. Het is voor het eerst dat breedbandgebruikers in de VS op dat punt in de meerderheid zijn.

De cijfers komen van Nielsen//NetRatings , dat het internetgebruik over de maand januari in kaart bracht. Het gaat zowel om internetgebruik vanaf de werkplek als vanuit huis. Breedband-gebruikers waren goed voor 51 procent van de online bestede uren in januari. Een jaar geleden was dit nog 38 procent.

"Breedband-gebruikers besteden evenveel tijd online als degenen met een inbel-verbinding, bovendien vormen ze een groeiende groep binnen de online populatie", zegt Jarvis Mark, analist bij Nielsen//NetRatings tegenover AdAge.com. "Online business models zullen daarom ontwikkeld en gemarket worden met deze breedband-surfer in gedachten."

In oktober vorig jaar constateerde Vecai , de belangenvereniging van kabelaars, dat in Nederland 5,8 procent van de internetters gebruik maakt van breedband. Nederland zou daarmee voorop lopen in Europa, waar het gemiddelde slechts 1,5 procent bedraagt.

Deel dit bericht

1 Reacties

Krijn Schuurman

Wat een verwarrende kop bij een onduidelijk bericht. De kop suggereert dat er in de VS meer breedbandinternetters zijn dan smalbanders. In de eerste alinea staat echter te lezen dat de breedband-gebruikers meer tijd online hebben doorgebracht dan smalband-internetters, hetgeen natuurlijk iets heel anders is (een kleinere groep kan in totaal immers veel langer online zijn dan een grotere groep). Om de chaos compleet te maken staat in de derde alinea te lezen dat "Breedband-gebruikers evenveel tijd online besteden als degenen met een inbel-verbinding".Wat is nu eigenlijk het bericht?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond