Deel dit artikel
-

Breedbandpenetratie Nederland blijft groeien

De penetratie van breedbandaansluitingen in Nederland komt voorlopig niet tot een halt. De hoogste penetratie was in 2008 in Zuid-Korea met 86 procent, Nederland nam de tweede plek in met 80 procent. In 2013 eindigt dit cijfer in Nederland op 88 procent, in Zuid-Korea zal het penetratiecijfer uitkomen op 93 procent.

Dat voorspelt onderzoeksbureau Gartner. Eind 2009 zal wereldwijd een op de vijf huishoudens een breedbandaansluiting hebben. Eind 2008 hadden 21 landen een breedbandaansluiting in ten minste 50 procent van de huishoudens.

Consumenten mogen dan hun uitgaven in de gaten houden, breedbandaansluitingen staan niet bovenaan de lijst van kostenbesparende maatregelen", aldus Amanda Sabia, onderzoeksanalist bij Gartner.

Indonesië had in 2008 de laagste breedbandpenetratie met 1 procent. Na Zuid-Korea en Nederland had Denemarken in 2008 de hoogste penetratie met 75 procent. In 2013 blijven de nummer 1 en 2 hetzelfde, maar de derde plek zal dan worden ingenomen door Canada met een penetratie van 81 procent.

De opkomende markten als bijvoorbeeld China, India, Indonesië, Oost-Europa en Afrika zullen de komende jaren twee keer zoveel consumenten breedbandaansluitingen leveren dan de verzadigde markten. Toch zal het aantal breedbandaansluitingen in de verzadigde markten altijd nog het aantal overtreffen van dat in de opkomende markten in de komende 10 jaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond