Deel dit artikel
-

Buienradar naar het grote scherm

Radarbeelden van Buienradar.nl zijn vanaf deze week te zien op grote schermen bij zo’n 400 sportverenigingen.

Edwin Rijkaart, oprichter van Buienradar, kreeg het idee voor zijn site in de Verenigde Staten. Daar zag hij op verschillende plekken radarbeelden op grote schermen in de openbare ruimte. Vorig jaar april startte hij met Buienradar.nl, ondertussen één van de best bezochte sites van Nederland.

Buienradar was tot nu toe via de mobiele telefoon en het vaste internet te benaderen. Daar komt nu een netwerk bij van flatscreens bij zo'n 400 sportverenigingen: 'back' naar the 'basics' van Rijkaarts idee .

Exploitant van het netwerk – ook wel narrowcastingnetwerk genoemd – is MaxTT Media. Op de schermen waren al nieuws, informatie van de sportvereniging en reclame te zien. Daar komen nu de radarbeelden van Buienradar bij.

Dat Buienradar nuttig is voor sportvereningen behoeft nauwelijks uitleg: de (buitensport) verenigingen zijn behoorlijk afhankelijk van het weer. Buienradar is sowieso een veel geraadpleegde site bij organisatoren van evenementen.

De regenachtige zomer van 2007 zorgde voor de doorbraak van Buienradar. Juli was tot nu toe met meer dan vijf miljoen unieke bezoekers een recordmaand voor de site. Ondertussen is Buienradar de vierde site van Nederland. Markplaats, MSN Messenger en Startpagina zijn populairder volgens de metingen. Publiekstrekkers als Hyves en Nu.nl bereiken minder Nederlanders."Met het netwerk van schermen bij sportverenigingen bereiken we nu een miljoen mensen op locatie," zegt Rijkaart.

De zomermaanden zijn topmaanden voor Buienradar, dat verdient aan advertenties op de site. Rijkaart verwacht dat het jaargemiddelde tussen de twee en drie miljoen unieke bezoekers per maand zal liggen, een stuk lager dan in de zomer. "Het weer is voor veel mensen belangrijker in de zomer, omdat ze dan veel buitenactiviteiten plannen." Om het bezoek ook in andere maanden op peil te houden, toont Buienradar, naast radarbeelden, sinds eind augustus ook satellietbeelden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond