Deel dit artikel
-

Businessnet streeft naar verdubbeling bezoek

Met een vernieuwde, gepersonaliseerde website opent Businessnet.nl de aanval op concurrent AEX.nl . Als het aan adjunct-uitgever Joost Boermans ligt, dan zal het huidige aantal pageviews van 80.000 per dag na de herlancering tenminste verdubbelen. De site moet winstgevend worden door inkomsten uit advertentieverkoop.

Businessnet.nl, een uitgave van de Amsterdamse Newconomy-participant Virtual Industries , biedt een combinatie van koersen, nieuws en adviezen. De site heeft dagelijks zo'n 80.000 pageviews (=het aantal bij de server opgevraagde pagina's). Daarmee is het volgens adjunct-uitgever Joost Boermans wat bezoek betreft de tweede grote financiële site in Nederland. "Op dit moment is de AEX-site nog de best bezochte financiële website, maar daar kan met deze vernieuwde site verandering in komen. Daarnaast is er een aantal kleinere aanbieders van financiële informatie, zoals de banken. Die halen hun informatie meestal echter weer van de AEX."

De grootste troef bij de aanval op de AEX-site is de mogelijkheid tot het maken van een gepersonaliseerde website. Bezoekers kunnen de vernieuwde site personaliseren met een 'editfunctie'. Na inlog verschijnen bij opening van de site de voor de bezoeker relevante koersen, indices en nieuwsberichten in beeld. "Bij bijvoorbeeld de AEX-site krijgt iedere bezoeker hetzelfde voorgeschoteld, en moeten tal van handelingen worden verricht alvorens men te weten komt wat de koersen doen. Bij ons krijg je na een eenmalige inlog en instelling meteen de gewenste informatie. We plaatsen hiertoe een cookie op onze servers, zodat de bezoeker vanaf elk apparaat kan inloggen."

De gratis nieuwsbrief Financemail, onderdeel van NewsForFree , blijft na de herlancering hetzelfde. Er zijn nu zo'n 25 tot 26.000 mensen op geabonneerd en er wordt sinds kort tevens kort binnen- en buitenlands nieuws in gebracht.

Businessnet.nl had geen mooier moment kunnen kiezen voor deze herlancering: met alle commotie rond World Online en de internationale daling van de technologiefondsen is de vraag naar financiële informatie enorm gestegen. Het is de bedoeling dat bekende beursanalisten op de site bijdragen gaan leveren waarin dit soort ontwikkelingen aan de orde kan komen. Technisch analist Royce Tostrams schrijft nu al dagelijks een 'prikkelende' column voor Businessnet.nl.

Een overzicht van de overige Nederlandse koerssites is te vinden op de website van NRC Handelsblad en de beurs.pagina.nl .

Deel dit bericht

2 Reacties

Douwe Mik ( LogiGo.com )

Het zou toch inderdaad niet zo moeilijk moeten zijn om een betere site neer te zetten dan AEX.nl , AEX.nl is zeker een van de meest afschuwelijke sites die er momenteel bestaat, daarnaast werkt het domweg vaak niet… (quotes etc.)(diegene die de online branding heeft gedaan voor de AEX, moet wel goed kleurenblind zijn…walgelijk)

Remko Hilhorst

Vreemd dat in dit artikel niet een keer de site van {Het Financieele dagblad ; http://www.fd.nl } wordt genoemd. Naar mij idee de meest informatie financiële site van Nederland met naast nederlandse beurskoersen ook wereldwijde selectie.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond