Deel dit artikel
-

BuyItDirect start real-time bestelsite

IT-leverancier BuyItDirect start volgende week met een real-time bestelmethode voor haar producten. Hiermee wil het bedrijf ondermeer een toegevoegde waarde bieden voor online marktplaatsen. Niet alleen kunnen klanten zometeen de voorraad inzien, ook wil BuyItDirect op termijn geld verdienen met het licenseren van het systeem.

Het voordeel voor de ongeveer drieduizend klanten van BuyItDirect is volgens CEO Dik Graaff wel duidelijk: Zij kunnen via de site direct in de voorraden van distributeurs Ingram Micro en Techdata kijken en bestellen. De twee zijn verreweg de grootsten in de distributiemarkt, en vertegenwoordigen rond de tweehonderd fabrikanten.

Maar waarom een koppeling met de distributeurs, en niet met de fabrikanten? Graaff: "Voor bijvoorbeeld Compaq is het lastig om één of twee dozen te verschepen, voor een distributeur is dat makkelijk". Bij enkele dozen blijft het echter niet: Graaff ziet nu een gemiddelde ordergrootte van rond de vijfduizend gulden. Ook het aantal grote klanten groeit harder dan het aantal mkb-ers. Nu zet BuyItDirect vier miljoen gulden per maand om; winstgevend is het bedrijf volgens verwachting in september.

Het voordeel voor de onderneming zelf ligt in het feit dat het systeem nu interessant wordt voor online marktplaatsen. Het kan communiceren met e-procurementsystemen, maar ook met paketten als dat van Ariba of CommerceOne, zegt Graaff. "Bedrijven of marktplaatsen kunnen er voor kiezen zelf een dergelijk systeem te bouwen, maar daar zijn ze minstens een jaar mee bezig." Door het systeem ook aan anderen aan te bieden, maakt BuyItDirect de stap naar een ASP-model. Op termijn moet de licentie-verkoop ook flinke omzet genereren. "Dit systeem zou voor de hand liggen voor leveranciers in Nederland. We kunnen hiermee goed verdienen." Op deze manier wil het bedrijf ook uitbreiden in Europa: "We zullen partners zoeken in het buitenland; spelers die al klanten hebben. Bij hen zullen we dan ons systeem in licentie geven."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond