Deel dit artikel
-

Cisco ziet bestedingen licht aantrekken

Netwerkreus Cisco behaalde in het fiscale tweede kwartaal 27 procent minder winst op een omzet die steeg met vijftien procent tot 5,4 miljard dollar. Het bedrijf zag de vraag naar opslagapparatuur weer toenemen.

De omzet van 5,4 miljard dollar in Cisco's tweede kwartaal is de hoogste die het bedrijf in drie jaar tijd behaalde. Met name de vraag naar routers en schakelapparatuur nam sterk toe in het tweede kwartaal. Ook Cisco-concurrent Juniper Networks constateerde in de resultaten over het vierde kwartaal dat de vraag naar routers weer in de lift zit.

De winstdaling is vooral een gevolg van een boekhoudkundige aanpassing. Het bedrijf moest een last nemen van 567 miljoen dollar. Wordt die last buiten beschouwing gelaten, dan komt de winst zelf licht hoger uit.

Verder zag Cisco ook de vraag naar opslagapparatuur weer toenemen. Daar kwam de omzet uit op veertig miljoen dollar. Dat is een stijging van 120 procent. Topman John Chambers van Cisco toonde zich na afloop van de presentatie van de kwartaalcijfers voorzichtig optimistisch. Hij merkt dat zijn klanten iets minder voorzichtig zijn geworden en -zij het mondjemaat- weer durven investeren. “Maar in het derde kwartaal, dat traditioneel gezien een uitdagend kwartaal is, moet blijken hoe krachtig het herstel daadwerkelijk is”, aldus Chambers. 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond