Deel dit artikel
-

CMG en Logica akkoord met fusie

De besturen van CMG en Logica hebben overeenstemming bereikt over het aangaan van een fusie. Daarmee ontstaat de tweede grootste aanbieder in Europa van IT-diensten, die LogicaCMG zal gaan heten. Als gevolg van de fusie verdwijnen 1440 banen.

Eerder werd al bekend dat beide bedrijven gesprekken voerden over een mogelijk samengaan, toen werd ook al de voorgenomen verdeling van aandelen bekendgemaakt. Bij het samengaan krijgen aandeelhouders van CMG 40 procent van de aandelen binnen het nieuwe bedrijf, de aandeelhouders van Logica krijgen 60 procent van de aandelen.

Bij LogicaCMG komen 24 duizend mensen te werken. Het bedrijf zal gemeten in beurswaarde de tweede aanbieder van IT-diensten in Europa worden met een gecombineerde jaaromzet van 2 miljard pond (3,1 miljard euro).

Eenmalig kost de fusie 80 miljoen pond (124,7 miljoen euro), is de verwachting. Beide bedrijven verwachten "een aanzienlijke verbetering van de winst voor buitengewone posten en goodwill" als gevolg van de fusie. De postieve effecten zouden te zien zijn in het boekjaar dat afloopt eind volgend jaar.

Op jaarbasis verwachten beide bedrijven 60 miljoen pond (93,5 miljoen euro) te besparen als gevolg van het samengaan. Dit gebeurt ook door het schrappen van banen. 6 procent van de functies komt te vervallen, aldus Logica en CMG, wat neerkomt op 1440 banen.

Als voordelen van het samengaan worden genoemd een "sterkere concurrentiepositie in nieuwe generatie technologieën", "vergroting van de klantenbasis" en de "mogelijkheid om opbrengsten van research en ontwikkelingsuitgaven te optimaliseren".

Ceo van het bedrijf wordt Martin Read, nu ceo bij Logica. Cor Stutterheim, de huidige ceo van CMG, krijgt de functie van non-executive chairman.

Deel dit bericht

3 Reacties

Coen

"Daarmee ontstaat de tweede grootste aanbieder in Europa van IT-diensten": Wie is dan eigenlijk de grootste?

CG

Om antwoord te geven op de vraag van Coen: 1) Cap Gemini met ruim 56.500 medewerkers en een omzet van EUR 8.4 miljard. 2) Atos Origin met ruim 30.000 medewerkers en een omzet van EUR 3.1 mijard. 3) Getronics met 26.000 medewerkers. Dus de 2e zijn ze niet.

Redactie Emerce

In aanvulling op het bovenstaande: Bedoeld werd het tweede IT-bedrijf onder beursgenoteerde ondernemingen in Europa. Voor de duidelijkheid is dit nog toegevoegd aan de tekst. Redactie EmerceJasper Houtman

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond