Deel dit artikel
-

Commercial eerst op mobieltje, daarna pas op televisie

'The other game', de nieuwe voetbalcommercial van Nike, is eerder op de mobiele telefoon te zien dan op televisie. De commercial, met onder andere Ronaldo en Figo in de hoofdrol, is al sinds 27 maart te zien op mobiele telefoons met video-ondersteuning. Vanaf 31 maart wordt hij ook uitgezonden op televisie. Icemobile is verantwoordelijk voor de verspreiding van de commercial op de mobiele telefoon.

Reden om de commercial eerst via het mobieltje te verspreiden is dat volgens het sportmerk dat Nike en innovatie “hand in hand gaan.” Hoewel nog niet alle mobiele telefoons multimedia zoals video ondersteunen, twijfelde Nike naar eigen zeggen geen moment om de nieuwe mogelijkheid te proberen. De commercial is alleen te bekijken door mensen die ook lid zijn van de Nike football community.

Michou Malestein, marketing manager Nike: “De mobiele telefoon is een belangrijk medium. In de nabije toekomst zal de functionaliteit ervan sterk toenemen. Wij experimenteren nu met het bekijken van video op het mobieltje. Het past in het straatje van Nike om daar mee te experimenteren.”

Icemobile is zoals gezegd verantwoordelijk voor het mobiele concept en de technologie achter de Nike-primeur. “Voor ons is dit een spannend pilot project. Voor zover wij weten is nooit eerder een commercial gelanceerd via het mobiele telefonienetwerk”, aldus Ralph Cohen, directeur van IceMobile.

De commercial van Nike is vanaf 31 maart 2004 ook te bekijken op televisie. Hoeveel mensen de commercial tot nu toe op de mobiele telefoon hebben bekeken, weet Cohen niet.  Volgens Cohen wordt de proef met de commercial eerst alleen in Nederland gedaan. Als de proef aanslaat, wil Nike de commercials ook in Europees verband eerst via het mobieltje gaan 'uitzenden'. “Het is voor Nike gewoon een vernieuwende manier om iets uit te proberen,” zegt Cohen.

In de toekomst zou het verspreiden van commercials via mobieltjes ook als viral marketing tool kunnen worden gebruikt, denkt de directeur van Icemobile.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond