Deel dit artikel
-

Compaq moderniseert distributiekanaal

Compaq gaat haar zakelijke pc's en servers via een nieuw e-commercekanaal distribueren. Het bedrijf maakt komend jaar onderscheid tussen de levering van producten en de verkoop, maar gaat niet voorbij aan haar verkooppartners zoals collega IBM eerder deed. Het nieuwe systeem geldt puur voor de zakelijke markt.

CompaqConnect, het intranet van alle Compaq-partners, krijgt een belangrijke rol binnen het distributienetwerk. Het wordt ingericht als portal om communicatie tussen de partners en Compaq te verbeteren. De e-commerce-infrastructuur zal klanten, leveranciers en partners koppelen met Compaq, zodat zij real-time toegang hebben tot Compaq-informatie. Verder zullen er meer online winkels en extranetten gekoppeld worden met klanten en partners.

Compaq introduceert een prijsbeleid, waarbij de op Compaq.com beschikbare prijs de richtprijs zal worden voor alle klanten. Verkooppartners kopen in tegen deze Internetprijs en verdienen hun marges met het bieden van aanvullende diensten, van aflevering en ondersteuning tot consultancy. Daarnaast krijgen zij een toeslag betaald voor verkoop- en marketingactiviteiten die zij voor Compaq uitvoeren.

De nieuwe strategie is gericht op verbetering van de efficiëntie in de toeleveringsketen. Dit moet er voor zorgen dat voorraden in het kanaal verkleinen, voorspelbaarheid van leveringen verbetert en dat produkten sneller op de markt gebracht kunnen worden. Het aantal handelingen dat nodig is om een product van Compaq naar de klant te vervoeren, zal verminderen.

Het nieuwe distributiemodel zal naar verwachting in het najaar van 2000 volledig geïmplementeerd zijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond