Deel dit artikel
-

Connexxion start ‘mobiliteits-provider’

Vervoersmaatschappij Connexxion heeft een 'service provider in mobiliteit' gelanceerd onder de naam Mobility Mixx. Via internet kunnen werknemers van bedrijven hun vervoermiddel kiezen en declareren. Doel is om dit proces voor de werkgevers kostenbesparend te maken.

De eerste klant van Mobility Mixx is energiebedrijf Nuon. Het bedrijf kent een mobiliteitsbudget voor zijn werknemers, als onderdeel van de arbeidsvoorwaarden, en verwacht met Mobility Mixx medewerkers flexibiliteit en keuzevrijheid te geven. Ook de gemeente Alkmaar heeft al gebruik gemaakt van de nieuwe dienst.

Werkgevers kunnen bij Mobility Mixx een contract afsluiten voor hun werknemers. Deze krijgen dan de mogelijkheid om via de website van Mobility Mixx hun vervoermiddel te kiezen, zoals de trein, taxi, treintaxi, een poolauto of een huurauto. Werknemers kunnen deze vervoersmiddelen combineren.

Diensten die Mobility Mixx aanbiedt zijn onder meer de 'Mobility Card', een identificatiemiddel waarmee de betaling vooraf geregeld kan worden. Het voorschieten en achteraf declareren is daarmee niet meer nodig, aldus het bedrijf. Andere diensten zijn ondermeer een systeem om het carpoolen te regelen en een electronische afhandeling van het zakelijk gebruik van de privé-auto.

Deel dit bericht

1 Reactie

Fred Schoeber

Het is te hopen voor de gebruikers van deze nieuwe dienst dat het ze niet net zo vergaat als de gebruikers van het zogenaamde TRAXX-vervoer systeem voor gehandicapten wat deze maatschappij ook eens onder zijn hoede heeft genomen, en ons miljoenen heeft gekost en wat op een fiasco voor de gehandicapten is uitgedraaid.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond